Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Expo Milano 2015’te Türkiye’den getirdiği bulguru, 10 bin adet 150 gramlık keseler halinde fuardaki ziyaretçilere İngilizce ve İtalyanca pişirme tarifleriyle birlikte dağıttı. MBTG Başkanı Mehmet Surur Aydın, bulgurun milli bir yiyecek olduğunu ve Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar bulguru ihraç etmek için tanıtım atağına başladıklarını söyledi.

ORGANİZASYONLARA DEVAM

Bulgurun milli bir yiyecek olduğunu ve tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Aydın, “İtalya’da milli yiyeceğimiz olan bulgura odaklanacağız. Bundan sonra katılacağımız fuarlarımızda aynı şekilde dağıtıma ve organizasyona devam edeceğiz” dedi.

BM’NİN YARDIM PAKETİNE GİRDİ

Bulguru, Birleşmiş Milletler’in gıda yardım paketine dahil etmeyi başardıklarını kaydeden Aydın, şu anda istenilen seviyede alım yapılmamasına rağmen ilerleyen dönemlerde Birleşmiş Milletler’in daha fazla alım yapacağına inandıklarını belirtti.

IRAK’A ÖZEL REKLAM

Ayçiçek ihracatında Irak’ın en önemli pazarları olduğunu söyleyen Aydın, “Irak’a ayçiçeği tanıtmak için 45 saniyelik reklam filmi çektik. Filmde Türkiye Irak dostluğu teması var. Amerika, Rusya ve Çin de hedef pazarlarımız olduğu için bu ülkelere de yönelik reklam filmleri çekeceğiz. Bu ülkelerde isim yapmış Türkleri reklam filminde oynatma fikrinin üstünde yoğunlaştık, çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bu ülkelerde büyük zincir marketler ve AVM önlerinde ürünlerimiz ile ilgili tadımlı sunumlar yapacağız” dedi.

YILDA 8 KİLO MAKARNA YİYORUZ

Türkiye’de de bulgur ve makarnanın hak ettiği ölçüde tüketilmediğini dile getiren Aydın, “Bulgurda kişi başı yıllık 8 kilogram tüketim var. Bu 18 kilogram olmalı. Makarnada da kişi başı tüketimimiz 6 kilogram. O da batı ülkelerindeki gibi en az 24 kilogram olmalı” şeklinde konuştu. Toplumda makarnanın kilo aldırdığı şeklinde bir algı olduğunu anlatan Aydın, “Anadolu’nun durum buğdayı irmiğinden imal edilen makarna kilo aldırmaz. Çünkü buğday tanesi nişastaya dönmemiştir. Makarnaya sos, et, yağ koyarsanız başka. Ama makarna tek başına diyet yemeği şeklinde bile tüketilebilir” dedi. BÜLTEN