Maliye Bakanı Ağbal "Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizin, hesaplanacak gelir veya kurumlar vergisine yüzde 5 indirim getiren kanun teklifinin görüşmelerine başlıyoruz. İş yerini kapatan esnafımız için Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Sandık ile esnafımıza zor gününde aylık 711 lira ile bin 422 lira arasında ödeme yapılacak" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükellefleri, inşaat sektörünü ve esnafı ilgilendiren düzenlemenin hazır olduğunu belirterek, "Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizin, hesaplanacak gelir veya kurumlar vergisine yüzde 5 indirim getiren kanun teklifinin görüşmelerine başlıyoruz." dedi. Bu uygulamalardan birinin, Türkiye'den konutveya iş yeri alan yabancılar için getirilen KDV istisnası olduğunu anlatan Ağbal, yabancı kişi veya şirketin, Türkiye'deki bir inşaat firmasından konut veya iş yeri alması durumunda KDV ödemeyeceğini belirtti.

Uyumlu mükellefe yüzde 5 vergi indirimi

Ağbal, teklifle kamuoyunun uzun süredir beklediği uyumlu mükellefe vergi indirimi konusunun da Meclisin gündemine geldiğini bildirdi. Maliye Bakanı olarak, mükelleflerden sürekli, "Biz vergimizi hep zamanında ödüyoruz. Vergi barışlarıyla ödemeyenlere imkan getiriyorsunuz. Bizim için bir şey yapmayacak mısınız?" diye talepler aldıklarını aktaran Ağbal, bu teklifin yasalaşması ile vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin önemli bir indirim imkanına kavuşacaklarını vurguladı. AA

FOTO:

**