Unicef ve Milli eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli illerdeki ortaöğretim kurumları arasından seçilen pilot okulların 9. sınıflarında “Okula uyum programı” başladı.

Gaziantep’te pilot okul seçilen Yavuz Sultan Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıflar uyum programına alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl bazı pilot okulların 9. sınıflarını diğer liselerden daha önce açarken, uygulamanın başarılı olması sebebiyle projeyi genişletme kararı aldı.

40 ilden seçilen pilot okullarda 9. sınıflar 10, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde 9.00-12.00 saatleri arasında okula gelirken, ders işlemeden etkinliklerle uyum programına alınıyor. Pilot okul olarak seçilen Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de 9. sınıf öğrencileri uyum programı kapsamında okula geldi.

Açılış konuşmasında öğrencilerin yeni bir okula başlarken yaşadıkları zorluklara değinen Yavuz Sultan Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Abdulmecit Şahin, bu zorlukların nasıl aşılabileceği üzerinde durdu. Projenin amacının ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime 3 gün önce başlayan 9. sınıf öğrencilerine, okulun fiziki, sosyal ve idare birimlerini, kurallarını, işleyişini tanıtmak olduğunu belirtildi. Program kapsamında öğretmenler teker teker velilere tanıtılırken, canlı müzik ile açılış gerçekleştirildi.

Öğrenciler, kendi sınıflarına alındı, velilere okul tanıtılırken sınıf ve laboratuvarlar hakkında bilgi verildi.