Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Korna Çalmakla Trafik Açılmaz kampanyası okullarda devam ediyor. Gaziantep’te 162 adet ışıklı kavşak olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları incelemeler neticesinde, trafikten kaynaklı gürültü kirliliğinin yoğun olduğu 50 adet kavşak tespit ettiklerini belirttiler.

BİLBOARDLAR HAZIRLANDI

Bu kavşakların hemen hemen tamamının, insanların yoğun olarak bulundukları iş yerleri, alışveriş merkezleri, konut alanları, okullar, parklar ve camilere yakın olan noktada yer aldığını vurgulayan yetkililer, toplum sağlığı açısından risk oluşturan bu durumun önlenmesi için hazırladıkları uyarı levhalarını kavşaklara yerleştirerek uyarıcı billboardlar hazırladı.

SEMİNER VERİLDİ

Proje kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri ve yöneticilerine bir seminer verildi. Seminerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Raylı Sistem Eğitim Uzmanı Seçil Özsöyler tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çevre için yaptığı olumlu projeler ve sunduğu katkılar anlatıldı. Belediyenin çevre dostu engelli uyumlu doğalgazlı otobüsleri, 2010 yılından bu yana hizmete soktuğu, etap etap devam eden raylı sistem hatlarının ve yeni imalatı yapılan dönel kavşakları ile uygulamalarından örnekler verildi.

FİLM İZLEDİLER

Seminerde, korna sesini azaltmak adına sinyalsiz olarak çalışan dönel kavşakların durağan sinyalizasyonlu trafik akımı yerine sürekli trafik sirkülâsyonunu nasıl sağladığından bahsedildi. Bu arada, öğrencilere korna sesi projesi kapsamında araç kokusu ve el broşürü dağıtıldı. Raylı sistem, doğalgazlı otobüsler ve dönel kavşak işleyiş prensibini anlatan video filmi izletildi. Dönel kavşak işleyişini anlatan el broşürleri de dağıtıldı. Öte yandan, öğrencilere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi genel tanıtım filmi izletildi. HABER MERKEZİ