Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, ait ambalaj atıkları ile ilgili üyelerini bilgilendirdi.

Mehmet Bayrakçı, "24.08.2011 tarihli 28035 sayılı Resm Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Ambalaj Atıklarının Kontrol Yönetmeliği" 23. Maddesinde "Apartman, site yönetimleri, okullar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, oteller, lokantalar, büfeler,şehirler arası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları, limanlar, sağlık kuruluşları, spor kompleksleri, marketler, satış noktaları, iş ve alışveriş merkezleri, statyumlar gibi ambalaj atığının oluştuğu benzeri yerler, ambalaj atıklarını oluştuğu noktalarda belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür' denilmektedir" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'ne ait ambalaj atıkları yönetimi uygulama planının 04.03.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve onaylandığını belirten Bayrakçı, "Odamıza kayıtlı üyelerimizin bu kanun çerçevesinde dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Aksi taktirde 2872 sayılı Çevre Kanundaki cezai müeyyidelerin uygulanacağına dair bilgilendirmekteyiz. Esnafımızın duyarlı olduğunu hijyen belgelerini alarak kanunu ve uygulamaları takip etmekte olduğunu odamızca bilmekteyiz. Bize düşen duyarlı esnafımıza biraz daha yakın olarak kanun ve yasaları hatırlatmakla yükümlüyüz.

Odamız gerek kanun ve yasalara uyma konusunda gerekse projeleri konusunda esnafımızı daha çağdaş, modern, turizim hizmetinde yolunu açmaktadır. Daha öncede açıklamalarımda belirttiğim gibi. Gaziantep turizim ve mutfak konusunda oldukça gözde bir şehirdir, odamıza ve üyelerimize düşen görev gözde olduğumuz konuların hakkını layıkıyla vermektedir" diye konuştu. Haber Merkezi