Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ayrı bir uydu kent kurmak istediğini belirterek, "Bu çok geç kalınmış bir şey. Artık Gaziantep çok büyüdü. Uydu kentlerle yönetilmesi lazım" dedi.

SURİYELİ İŞÇİLERE KOTA GETİRİLMELİ

Konukoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriyeli işçilerle ilgili bir soru üzerine Abdulkadir Konukoğlu, çalıştırılacak Suriyeli işçi sayısına kota getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Özellikle Türk işçilerin işten çıkarılması ve yerine Suriyeli işçilerin işe alınmasının etik olmadığını vurgulayan Konukoğlu, çalıştırılacak Suriyeli işçi sayısının yüzde 10’u geçmemesi gerekliliği üzerinde durdu. Konukoğlu, "Suriyeli işçileri kota koyarak bazı iş yerlerinde çalıştırılabilirler ama kesinlikle burada, ‘Ucuza çalıştıracağım’ diye bir Türk vatandaşını çıkarıp onun yerini almak etik değil, bu yakışmaz. Bunu tüm işverenler de biliyor. Zaten biz hep aramızda konuşuyoruz. Ancak işçi bulamayan, işçi ihtiyacı olan arkadaşlar Suriyeli işçilerden alabilir ama bu da yüzde 10’u geçmemek kaydıyla” dedi.

KOMŞULARDAKİ OLAYLAR ETKİLİYOR

Gaziantep'in ihracatının her gün biraz daha ileri doğru gittiğini belirten Konukoğlu, "Tabii ekonomide zaman zaman ufak tefek dalgalanmalar oluyor. Bu da tabii komşularımızdaki olan hadiselerden dolayı. İnşallah yılın üçüncü çeyreği dediğimiz, yani yılın son çeyreği daha iyi olacak diye düşünüyorum. İhracat yavaş yavaş artıyor. Tahmin ediyorum 2015’te belki ilk aylar biraz durgun geçse dahi ondan sonraki aylar yavaş yavaş tekrar yukarı doğru çıkacak diye düşünüyorum” dedi.

GÖÇ GELMEYE DEVAM EDECEK

Yeni bir göç dalgasının geleceğini söyleyen Konukoğlu, "Biliyorsunuz, tavuk, yumurta; yumurta, tavuk hesabı. Eğer siz burada iş sahası açıyorsanız göç gelecektir. Bugün Türkiye’nin her tarafından göç gelebilir. Gaziantep’in bir özelliği var. 'Gaziantep’in özelliği nedir?' diye soracak olursanız, Gaziantep geçmişte de 4 kavim bir arada yaşamış, ben bu hep söylüyorum. Yahudiler, Ermeniler, Müslümanlar ve Hristiyanlar. Gaziantep, dışarıdan gelen herkesle dost yaşamaya alışmış bir şehir. Bunun için göçü, göçten gelen bütün vatandaşlar bizim Türkiye’deki başka vilayetten gelen arkadaşlarımız… Göçler gelir, işler büyür. İş büyüdükçe göç gelir. Göç geldikçe iş sahası açılır" diye konuştu.

BAŞKAN TEDBİRLERİ ALIYOR

Muhtemel göç dalgasına karşın alınabilecek tedbirler konusuna da değinen Abdulkadir Konukoğlu, "Şehircilik olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız tedbirlerini almaya başladı. Tahmin ediyorum ayrı bir uydu kent kurmak istiyor ki çok geç kalınmış bir şey. Artık Gaziantep çok büyüdü. Uydu kentlerle yönetilmesi lazım. Tahmin ediyorum o da yapılacaktır" şeklinde konuştu. İHA