Tiryakioğlu:Vali Ali Yerlikaya'yım dedi

Çıkmaz: Vali Yardımcısıyım dedi

Uğur: Facebook'umu kopyaladılar

Bartık: Uyanık olmalıyız

DOLANDIRICILAR SINIR TANIMIYOR

OSB Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'in adını kullanarak sanayicilerden yardım adı altında para toplayan dolandırıcı her yerde aranırken, bu konuda görüşlerine başvurduğumuz iş dünyası yöneticileri ilginç paylaşımlarda bulundu. Yetkililer, bu tür olaylarla sık karşılaştıklarını söyleyerek, herkesi uyanık olmaya çağırdı.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kendisini Vali Ali Yerlikaya'yım diyen birinin aradığını ve 10 tekerlekli sandalye için para istediğini belirtirken, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da, Mardin'den Vali Yardımcısıyım diyen biri tarafından arandığını ancak itibar etmediğini söyledi. Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, facebook hesabının kırıldığını ve kopyalandığını yeni bir sayfa açan dolandırıcıların kendisinin adını kullanarak vatandaşlardan kontör, para istediğini belirtti. Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise bu konuda uyanık olunması uyarısında bulundu.

ÇIKMAZ:VALİ YARDIMCISI ARADI

Abdulkadir Çıkmaz, vatandaşların bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek, "İnanmasınlar. Telefonla yardım isteyen, para isteyenlere itibar etmesinler. İhracatçılarımız uyanık olsun. Beni geçen sene Mardin Vali Yardımcısıyım diye biri aradı. Sekretere bağlattı. Para istedi. Yoksul bir aileden bahsetti, desteğinizi bekliyoruz dedi. Bende telefon bırakın, adres bırakın dedim. Bir daha arayan olmadı. Kendilerini yetkili olduğunu söyleyen biri aradığı zaman mutlaka teyit etsinler, bu konuda dikkatli olsunlar" diye konuştu.

TİRYAKİOĞLU:VALİYİM DİYE ARADI

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kendisinide Vali Ali Yerlikaya diye arayan olduğunu belirterek, "İnanmadım, çünkü Valinin sesini biliyordum. Benim tanıdığımı bilmiyordu tabi. Ben bozuntuya vermedim. Vali diye beni arayan dolandırıcı, Ahmet Bey nasılsınız? dedi. İyiyim dedim. Urfa'dan geliyorum güvenlik toplantısı vardı dedi. Allah gücünüze güç katsın dedim. Bu işin içinde bir de sakatlarla uğraşıyorum, tekerlekli sandalye dağıttık, 10 tane eksik kaldı dedi. Ben de emriniz olur, bana ne düşüyorsa başüstüne dedim. Sayın Valim parayı nereye yatırayım? Kendi hesabımdan çekin desem geç oldu. Elden göndereyim veya siz birini gönderin gelip alsın, para hazır yanımda dedim. Bir bakayım seni arayayım dedi telefonu kapattı. 10 dakika içinde tekrar aradı. Size birini göndereceğim dedi. 10 bin lira istedi. Hemen Emniyet Müdürlüğünü aradım polisler geldi bekledi. Beni bir daha aramadı" diye konuştu. Bunun aynı şebeke olduğunu belirten Tiryakioğlu, "Geçen bir arkadaşım aramış tekerlekli sandalye için para istemiş hesap numarasını almış parayı yatırmış. Bu tür olaylarla çok karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız uyanık olsun. Absürd durumları çek etmeleri lazım" dedi.

BARTIK:UYANIK OLACAĞIZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, bu işin polisle başladığını, şimdi de kendilerine göre birini bulup dolandırıcılığa devam ettiklerini belirterek, "Tüm kamuoyunun dikkatli olması gerekiyor. Ramazan rehavetini de kullanıyorlar. Biraz uyanık olacağız, olmamız gerekiyor. Hiç bir kurum başkanı, müdürü arayıpta bana para gönder demez. Kimse aramaz. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması, arayan kişileri teyit etmesi gerekiyor" dedi.

UĞUR:FACEBOOK'TAN DOLANDIRDILAR

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Deniz Köken'den önce farklı isimlerle de bu tür şeylerin yaşandığını belirterek, "Benim bile iki defa facemi kırdılar, kopyaladılar. Yeni hesap açmışlar, insanlardan telefon numaralarını istemişler, kontor istemişler, hediye çeki vereceğiz diye kandırmışlar. Para yatıran, kontör gönderen olmuş. Şehitkamil belediye başkan yardımcılarına da yapıldı. Bu dolandırıcılık şekli bir, iki yıldan beri var" dedi.

BİZ UMURSAMIYORUZ

'Seçim öncesi iktidar olmamız nedeniyle parti adına bu tür dolandırıcılık çok yapıldı' diyen Uğur, "Köylere gidip muhtarları bulup çocuğunuzu işe koyacağız diyerek hastaneye çağırıp dosya parası istemişler. Çoğu temizlendi, yakalandı, tutuklandı. Suç üstü yapıldı. Son bir haftadır Deniz beyin adına yapılmış. Vatandaşlar dikkatli olsunlar. Ben anlamıyorum. Vatandaşın hassas olması lazım, emin olması lazım dönüp teyit etmesi lazım. İlgili mercilerle direk kontak kurulması lazım. Bir sorunu olduğunda hemen şikayet etmesi lazım. Ancak biz umursamıyoruz aldırmıyoruz. Birinin başına geldiğinde tersliyor, kapatıyor karışmıyor. Emniyete bildirilmesi lazım. ilgili yerlere bilgilendirmelerin yapılması lazım" diye konuştu. Meral KINACILAR