HIRSIZLAR HELALLİK İSTEDİ

2 ayda 7 iş yerine giren hırsızlar, dizüstü bilgisayarını çaldıkları iş yeri sahibinden helallik istedi.

Gaziantep’in Değirmiçem Mahallesi'nde 2 ay içerisinde yaklaşık 7 iş yerine girerek toplam 10 masaüstü ve dizüstü bilgisayar çalan hırsızlar, yaklaşık 1 ay önce girdikleri kuaför dükkanından bir dizüstü bilgisayar çalarken, iş yerindeki güvenlik kameralarına yakalanmıştı.

ÖZÜR DİLEMİŞ

Olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şahısların kimliklerini tespit etti. Ekipler titiz çalışmanın ardından izini buldukları M.Ş. ve H.Ç. isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Malzemelerin bir kısmını ele geçiren polis ekipleri, Abdullah Demirci'nin de dizüstü bilgisayarının izini sürerek, bulmayı başardı. Polis ekipleri, Demirci'ye bilgisayarının bulunduğunu söyleyerek emniyete çağırdı. Bilgisayarını almak için Emniyete giden Demirci, burada hırsızlık zanlıları ile karşılaştı. Zanlılar, Demirci'den özür dileyerek helallik istedi. Polis ekiplerinin de şahit olduğu olayda Demirci ise kızgın olduğu zanlıların özür dilemesi ile şaşkınlığa uğradı.

SAKİN OLMAYA ÇALIŞTI

Zanlılara kızgın olmasına rağmen polislerin sakin olması konusunda kendisini uyardığını belirten Demirci, "Polisler benim münakaşaya girmemi istemedi zaten. Bilgisayarını al git, onlar, zaten tutuklanacaklar demesi nedeniyle, sakin olmaya çalıştım" diye konuştu. Demirci, zanlıları yakalayan ve bilgisayarını bulan polislere teşekkür etti Öte yandan hırsızlık zanlıları, sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, çalıntı bilgisayarı satın aldığı gerekçesiyle bir iş yeri sahibine de işlem yapıldığı öğrenildi. İHA