Türkiye’nin spor tesisi açısından en fakir illeri arasında ilk sırayı alan Gaziantep’te yeni spor alanları ve tesislerin yapılmayışı nedeniyle utanç görüntüleri büyük hayal kırıklıkları yaratıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Asım Güzelbey döneminde 80 bin dönüm arazi üzerine yaptığı ve asıl amacının birçok branşın faydalanabileceği dev bir kompleks olan Seyrantepe tesislerinde soyunma odaları yetersizliği yüzünden futbolcular açık alanda soyunup formalarını giyiniyor. Gaziantep'te 20 yıl öncesinde mahalli kümelerde futbolcuların açık alanda soyunduğu gerçeğini hatırlatan spor adamları, "doğrusu Gaziantep'e yazık ediliyor"diye konuşuyor.

Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladıktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilen tesislerde amatör kulüpler sahipsizlik yüzünden perişan oluyor. Güreş ve atletizm takımlarının öncelikli olarak faydalanmaya başladığı Seyrantepe tesislerinde amatör futbol maçlarının verilmeye başlanmasıyla birlikte utandıran görüntülere şahit olunuyor. Çünkü iki takımdan sadece birine soyunma odası verilirken diğeri ise açık alanda formalarını giyinmek zorunda kalıyor. Kulüplere verilen soyunma odaları ise yıkık ve pislik içerisinde olması dikkat çekiyor.

ASKF’NİN VURDUMDUYMAZLIĞI

Son dönemlerde futbol kulüplerini tamamen kaderleriyle baş başa bırakan ASKF yönetimi deyim yerindeyse hizmet etmekle yükümlü olduğu kulüplere ‘Ne haliniz varsa görün’ der gibi vurdumduymaz tavırlarını sergileyemeye devam ediyor. Yaklaşık iki aydan bu yana Cumartesi ve Pazar günlerinde sadece birer maçların verildiği tesislerde futbolcuların yaşamış olduğu sıkıntılar ne yazık ki her geçen gün büyümeye devam ediyor. Seyrantepe tesislerinde oynanan maçlarda futbolcuların ve hakemlerin sıkıntıları had safhaya ulaşmış durumda. Bunca sıkıntıya rağmen ASKF’den bir tek yetkilinin sahada olmaması ve sorunların araştırılmaması da ayrı bir handikap oluşturuyor.

MEYDANDA SOYUNUYORLAR

Gaziantep futbolu bundan 20 yıl önce özellikle mahalli takımların oynandığı maçlarda soyunma odalarının olmaması nedeniyle futbolcular açık alanda giyinerek maçlara çıkardı. Amatör kulüpler ise mevcut olan en iyi tesislerde maçlarını oynar, soyunma odalarını kullanır ve maçların ardından duşlarını alarak tesislerden ayrılırdı. Fakat gelinen noktada ise bunun tam tersi yaşanıyor. Birçok alanda aşama kaydeden şehrimizde ne yazık ki sportif alanda her geçen gün geriye gidiliyor. Dışarıdan bakıldığında son derece modern görüntüsüyle beğeni kazanan Seyrantepe tesislerinde müsabakalarını yapmaya gelen futbolcular ne yazık ki bundan 20 – 30 yıl öncesinde yaşananların aynısını tekrarlamak zorunda kalıyorlar. Tesislerin karşısında ailelerin oturduğu evler olmasına rağmen ne yazık ki açık alanda soyunmak zorunda bırakılıyorlar.

SOYUNMA ODALARI REZALET İÇERİSİNDE

Seyrantepe tesislerinde soyunma odasını öncelikli olarak alan takımlar odaya girdiklerinde başka bir rezillikle karşı karşıya kalıyorlar.

Lavabolarının kullanılamadığı odaların aynaları kırılmış vaziyette ve hiçbir temizlik yapılmadan aynı şekilde takımlara tahsis ediliyor. Aynı zamanda futbolcuların formalarını asabileceği bir tek askılık ve oturabileceği bank tarzından düzeneğin olmaması ayrı bir sorunteşkil ediyor. Sadece dört duvar arasında pislik ve kırık aynaların içinde üstlerini değiştirmek zorunda kalıyorlar.

YETKİLİ BULMAK MUCİZE

Dev bir tesisi olarak yapılan Seyrantepe’de ne yazık ki bir tek yetkiliyi bulmak neredeyse mucize gibi bir durum.Maça gelen hakemler ve futbol takımları açık buldukları odaların kapılarından girerek soyunmak zorunda kalıyorlar. Onun dışında esame listesi ve oyuncu değişiklik belgelerini alabilecekleri hiçbir kimseyi bulamamaları kulüp yöneticilerini ve antrenörleri çileden çıkartıyor.

İLK YARDIM SIKINTISI

Seyrantepe tesislerinde bir başka sıkıntı ise sağlık personellerinin olmaması. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan süper amatör küme de İstiklalsskspor – Bozkurtspor maçının başlama saati 15.00 olmasına rağmen ASKF’nin sağlık müdürlüğüne saat 14.00 olarak bildirmesi ve maçın 15.30’da başlaması nedeniyle tesislere saat 13.30’da gelen sağlık personeli iyi niyetine rağmen görevini yapmaya çalıştı. Fakat bu defa da sağlık çantasını alabileceği bir yetkilinin olmaması nedeniyle görevini yapamadan tesisten ayrılmak zorunda kaldı.

MUHARREM TÜRKOĞLU