Gaziantep’te babaları hapiste olan Dilan ve Ahmet kardeşlerin tek derdi giyecek ve ısınmak. 5 çocuğuyla birlikte ağırlaşan kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışan anne Medine Yavuz ise yetkililerden yardım bekliyor.

Beykent Mahallesi'nde TOKİ konutlarının bodrum katında yaşayan ve eşi Ali Yavuz cezaevinde olduğu için zor günler geçiren 5 çocuk annesi Medine Yavuz (27), yetkililerden yardım bekliyor. Medine Yavuz’un inşaat işçisi eşinden kalan bir miktar parayı ihtiyaçlarını karşılamak için harcadığı ve ekmek alamayacak duruma geldiği öğrenildi. Bodrum katındaki tek odalı dairede aylık 200 lira kira vererek yaşayan Yavuz ailesinin yiyecek, giyecek ve ısınma sorunu bulunuyor. Evde doğalgaz kombisi ve kalorifer peteği olmasına rağmen, maddi durumları iyi olmadığı için bunları kullanamayan ailenin çocukları ısınmak istiyor.

Anne Medine Yavuz yetkililerden yardım isterken, ailenin en büyük çocuğu Ahmet (10) ile kardeşi Dilan’ın (8) tek isteği ise biraz yiyecek, giyecek ve ısınmak. “Isınmak istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ahmet, "Ben ısınmak istiyorum. Hem kıyafet yok. Yiyecek falan yok” derken, küçük kardeşi Dilan ise, “Ben de ısınmak istiyorum. Soğuk, kıyafetim bile yok. Yiyeceğimiz bile yok” dedi.

Anne Medine Yavuz ise, "Benim eşim 1 buçuk ay önce cezaevine girdi. 5 yıl önce olan bir olaydan dolayı 1 yıl cezaevinde yatacak. Benim maddi durumum iyi değil, evim çok soğuk. Evimde ısınabileceğimiz bir şey yok. Evimin içi soğuk ve çocuklarımı ısıtamıyorum. Büyüklerin bana elini uzatmasını istiyorum. Maddi durumum kötü. Gideceğimiz bir yer yok. Çocuklarımın yiyeceği yok. Giyeceği doğru dürüst bir elbisesi kalmadı. Çocuklarım okul kıyafetiyle değil, normal elbiseyle okula gidiyor. Çocuklarıma verebileceğim bir gıda yok. Kimse bize yardım etmedi. Elimde herhangi bir şeyim de yok. Zaten bize bakan kimse de yok” diyerek içinde bulunduğu durumu ifade etti.

15 yaşındayken ailesi tarafından abisine berdel olarak zorla evlendirilen, daha sonra abisi eşini boşadığı için kendisinin de eşinden boşanıp baba evine dönmesi istenen Medine Yavuz, ailesinin isteğini yerine getirmediği için onlardan da herhangi bir yardım alamadığını söyledi.

Ailenin, 10 yaşındaki Ahmet ve 8 yaşındaki Dilan dışında, Nuh (6), İsa (4) ve 7 aylık Hasan adında 3 çocuğu daha bulunuyor. İHA

***