Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tehlikeli 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesini zorunlu hale getiren ve 25 Mayıs 2015’te resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre inşaat işçilerine kalıp, demir ve duvarcı ustalarına yönelik mesleki yeterlilik sınavları İnşaat Mühendisleri Odasının girişimleriyle yapılmaya devam ediliyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şube başkanı Gökhan Çeliktürk, yeni yapılan bu düzenlemenin çok yerinde olduğunu mesleki yeterlilik belgesi almada yaşanan maddi sıkıntının bu şekilde çözülebileceğini, önümüzdeki günlerde ustaları belgelendirmesinin yapılan bu düzenlemeyle daha hızlı bir ivme ile devam edileceğini umduğunu belirtti.

USTALARI TEŞVİK EDİYORUZ

İnşaat mühendisleri odası yönetim kurulu olarak İnşaat sektörünün önünü açacak her türlü faaliyetin içinde aktif bir biçimde bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Çeliktürk “İnşaat Mühendisleri Odası olarak zorunlu mesleki yeterlilik belgesi alınması konusunu ilk günden beri yakından takip etmekteyiz. 2015 yılında resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre inşaat işçileri, kalıp, demir ve duvarcı ustalarının bu belgeyi almaları zorunlu hale gelmiştir. Bir çok ustamızın bu konudan haberi yoktur. Biz ustalarımızı bu hususlarda bilgilendirerek mesleki yeterlilik belgesi almaları için teşvik ediyoruz" dedi. BÜLTEN