Gaziantep Üniversitesi Teknopark Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Yerelden Küresele İnovasyon” konulu panele katılan Abdülkadir Konukoğlu ve Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziylan, gençlere seslendi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un yönettiği panelde konuşan Konukoğlu, çocukluk döneminde farklı bir iş ya da fikir ortaya koyanların “icat çıkarma” diye uyarıldığını anımsatarak, “Devir icat çıkarma devri. Şimdi çocukları, gençleri icat çıkarmaları için uyarıyoruz” dedi. Ahmet Ziylan ise, "“Önce güvenilir hale gelmemiz lazım. Güvenilir hale gelirken zaten hepimiz biliyoruz başarının sırrı sevgidir. Başarının sırrı, basamakları önce sevgi, sevgi ile çıkmaktır. Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz"diye konuştu.

İNOVASYON TAVSİYESİ

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Yerelden Küresele İnovasyon” konulu panelde önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin zayıf taraflarını anlatan Konukoğlu, "Üretiyoruz ama ürünü ticarileştiremiyoruz, geliştiremiyoruz. Nasıl ki güzel insanın daha güzeli var ise yenilikçiliğinde daha yenilikçiliği vardır. Biz 11 sektördeyiz. Bütün sektörlerde inovasyon yapmalısınız. Yoksa gelişemediğiniz gibi yerinde sayarsınız. Yerinde saymak da bir kayıptır” dedi.

MAKBERİ DİNLERKEN BULUNAN İCAT

“SANKO’nun amiral gemisi tekstil sektörüdür. Kumaşta iplikten kaynaklanan apraj (kumaş üzerinde bulunan lekeli ve bozuk görüntü) olmaması çok önemli” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul’da 1970’li yıllarda bir müşterimizden sürekli şikayet geliyordu. Gittim, ürünleri kontrol ettim. Kumaşlar sorunlu. İplikle, kumaşla haşır neşir oldum adeta. Üzerimi silkeledim ve çıktım. Canım sıkıldı, müşterimizle Muazzez Abacı’yı dinlemek için Maksim’e gittik. Abacı Makber’i seslendirirken ışık sistemi kapatıldı, neon ışıkları ile salon aydınlatıldı. Bir ara ceketime ve pantolonuma baktığımda pamuk ve iplik tozarını gördüm. Ve (Ben sorunu çözdüm) dedim. Sabahleyin Karaköy’den o mavi lambalardan alıp Gaziantep’e gönderdim. Fabrikada oda yaptırdık ve lambaları o odaya taktırdık. İplik ve kumaşları bu odada ışık altından geçirip, sorunsuz olanları satışa gönderdik. Böylece apraj sorununu çözdük. Bu da bir inovasyon. Bir süre sonra Sanko’nun ürünleri abrajsız diye talep daha da arttı. Mavi lamba sayesinde bu işin çok kaymağını yedik. Gezdiğiniz, dolaştığınız yerde insanların yaptığı işi kolaylaştırmaktır inovasyon. Babam rahmetli Sani Konukoğlu, ‘işi müşteri öğretir’ derdi. Müşteri söyler, sende düzelte düzelte iyisini yaparsın. Müşteri apraj sorununu dile getirmese, çözümü nasıl bulacaktık.”

ZİYLAN: GÜVEN VE SEVGİ İŞİN BAŞI

Konuşmasında güvenilirliğin önemine vurgu yaparak başlayan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziylan ise katılımcılara, “Önce güvenilir hale gelmemiz lazım. Güvenilir hale gelirken zaten hepimiz biliyoruz başarının sırrı sevgidir. Başarının sırrı, basamakları önce sevgi, sevgi ile çıkmaktır. Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Güvenli, emin olmadan da hiçbir şey olmaz” dedi. Türk Milleti olarak en çok çektiğimiz çilenin birbirimize itimadımız olmamamızdan kaynaklanan çile olduğu vurgusunu yapan Ahmet Zeylan konuşmasının devamında şöyle dedi: “Önce bu güveni telkin edersek, ancak kalkınabiliriz. Bilginin rafta kalması da o yüzden oluyor. Çünkü birbirimize itimat etmiyoruz. Güvenilir olmamız lazım. Güvenilir olmak için de çalışmamız lazım. Hep bunun başına sevgiyi eklememiz, herkesi sevmemiz lazım. Anamızı, işimizi, aşımızı, eşimizi nasıl seviyoruz hep bir sevgi içimize işlemeli. Dersimizi de öyle sevmeliyiz. Dersimizi seversek hocamızı çok iyi dinleriz, anlarız, geliştiririz. Eğer sevmiyorsan hiçbir şey anlayamazsın. İnsan sevdiğine de zarar vermez. Bu dersi bana ilk olarak veren annemdi. Benim için hayattaki en önemli derslerden birisi buydu.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Panelin sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na ve Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziylan’a paylaşımlarından dolayı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından plaket takdim edildi. HABER MERKEZİ