(İHA) - Ulaşımdaki sıkıntıları, raylı sistem, yeni otobüsler, yeni yollar ve kavşak düzenlemeleriyle ortadan kaldırmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da mevcut yaya üst geçitlerini Gaziantep’e yakışır hale getiriyor.
Trafiğin yoğun olduğu caddelerde yayaların can güvenliğini sağlayan üst geçitler yenileme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, yaya trafiğine uygun olmayan ve yıpranan üst geçitler için çalışma başlattı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen yaya üst geçitleri, çağdaş kent aksesuarları haline geliyor. Proje çalışmaları başlayan uygulamada, ihalesi tamamlanan üst geçitler yaya trafiğini rahatlatacak.
Kent genelindeki 11 üst geçidin baştan aşağıya görsel olarak değişeceğini ifade eden belediye yetkilileri, “Vatandaşlarımızın, rahatça üst geçitlerini kullanmalarını istiyoruz. Bunun için projelerini hazırladığımız üst geçitlerin yenilenmesi ve onarılması için çalışma başlattık. Yıpranan ve yayalar için güvenli olmayan üst geçitlerimizi sırasıyla yaya trafiğine açıyoruz. Sadece üst geçidi taşıyan ayaklar kalacak, diğerleri değişecek” ifadelerini kullandılar.
Öte yandan, başlatılan bu çalışmanın 200 iş günü içerisinde tamamlanacağı açıklandı.