Büyükşehir Belediyespor ve GASKİspor Kulüp Başkanı Fahrettin Uslusoy, dün gazetemize özel yaptığı açıklamada çok ilginç açıklamalarda bulundu. Başkanlığı ile ilgili ses getirecek bir açıklama yapan Uslusoy, "Ben hevesli değildim kulüp başkanı olmak için, açık söylüyorum isteklide değildim. Ama bu Büyükşehir Belediye başkanımızın takdiridir." diyerek ilginç açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyespor'un geride kalan 8 haftada aldığı sonuçların değerlendiren kulüp başkanı Uslusoy'un çok zor dönemden geçtiklerini söyledi. Kulüp Başkanı Fahrettin Uslusoy, Büyükşehir Belediyespor'un şansız maçlar çıkardığını belirterek, takımın Samsunspor maçıyla toparlanacağını ifade etti. Bir itirafta bulunan Uslusoy, takımının Giresun karşısında galibiyeti haketmediğini ancak Sakaryaspor maçında da mağlup olmayı haketmediklerini belirtti.Kulüp Başkanı Fahrettin Uslusoy ile yaptığımız ropörtajın geniş ayrınları şöyle;Öncelikle ilk 8 haftayı değerlendirir misiniz?
İlk başta lige sıkıntılı başlayacağımızı düşünmüştüm açıkcası, ilk maçlarda galip gelemeyeceğimizi tahmin etmişti. Çünkü ilk maçta oynadığımızın rakiplerimizin hepsi güçlü ekiplerdi, çok paralar harcamış ve üst sıraları hedefleyen takımlardı ama bu kadar da kötü sonuç beklemiyordum. Yani açıkcası lige sıkıntılı başlayacağımızı tahmin ediyordum ama şu anki durumu yani 8 haftada 5 puanda kalacağımızı tahmin etmiyordum.
Bir başkan olarak başarısızlığın sebebi ne, Sizce problem nedir?
Bu başarısızlığın problemlerini bilip ortaya çıkarırsak zaten problemi çözmüş oluruz. Ben biraz öncede söyledim, yönetim olarak görevimiz oturup bu problemlerin sebeplerini ortaya çıkarmak. Bu başarısızlığın sebepleri nedir, yani bunun sebepleri hoca mıdır, oyuncu mudur yoksa yönetim midir, ortaya çıkarmalıyız. Yani futbolcuların tecrübesizliğimidir, hakemlerin hatalı kararlarımıdır bu problemi ortaya çıkaracağız. Yani burada önemli olan hastalığa teşhişi koymak önemlidir, biz problemi ortaya çıkarıp gerekeni yapacağız. Onun için gerekli çalışmalarımızı gerek yönetici arkadaşlarla olsun, gerek teknik heyetle olsun, gerekse futbolcu arkadaşlarla bunun çalışmasını yapıyoruz. Dikkat ederseniz bazen futbolcuların ben ciddi stres içinde olduğunu görüyorum ben. Yani stresinde bir sebebi var, yani durduğu yerde Giresun maçında takım galip durumda olmasına rağmen oyuncuların streste olduğunu gördüm. Çocuklarda aşırı bir motivasyon mu var, yani buda bir problem. Bunları araştırıp öğreneceğiz.
Serdar, Ömer ve Sezgi'in yerini doldurabildiniz mi, Yönetim olarak iyi transfer yaptığınızı düşünüyor musunuz?
Bizim yönetim olarak transferde uyguladığımız politika şuydu. Takımın başına getirdiğimiz hocanın önerileri doğrultusunda transfer yaptık. Giden arkadaşlarımızı hocamız ve futbol şube sorumlularımız bildiği için takımın başına getirdiğimiz hocamız ile transferleri irtibatlı olarak yaptık. Neredeyse transferlerin hepsi teknik kadronun istekleri doğrultusunda oldu. Şunu söylüyorum, herkesin bildiği ve yaptığı bir iş var. Bir işin başına bir teknik kadro getiriyorsanız, o teknik kadroya güveneceksiniz. Hepimiz futboldan anlarız, hepimiz bu işin içindeyiz ama tüm yetkiyi teknik kadroya bırakmalıyız. Biz doğrusunu yaptığımıza inanıyoruz. Haa yanlış transfer yapmışsınız diyebilirsiniz ama yaptığımız işin doğrusu bu.
Sizin İsmet Savcılıoğlu'nu göndermek istediğiniz söyleniyor ama buna Onursal başkan Güzelbey'in karşı çıktığı konuşuluyor. Bu söylentilerin aslı var mıdır?
Ben öyle bir şey duymadım, öyle bir şeyde yok. Kim bunları söylüyorsa gidin ona sorun. Ben öyle hayal üzerine açıklama yapmam. Önce bizim yapmamız gereken problemin nerde geldiğini bulmak ve kaynağına inmektir. Bu iş öyle kolay değil, yöneticileri de katarsak 80 kişinin ilgilendiği bir kulüp burası. Alınan başarısız sonuçların teshişlerini araştırırken doğru kararlar vermeliyiz ki problemi ortadan kaldırmalıyız. Her şey kaybedilmiş değil, çok kötü bir tabloda çizmeyelim bu takım geçen sezonda böyle sıkıntılar yaşadı. Şimdi bu takım puan durumunda iyi yerde olmadığı için eleştire bilirsiniz ama takım kötü oynuyor diyemezsiniz. Çünkü bu takım gol pozisyonlarına giriyor ama atamıyor.
Başkan olarak bu maçta mağlubiyeti hakettik, şu maçta mağlubiyeti haketmedik dediğiniz maç var mı?
Ben açık söylüyorum, izlediğim maçların içinde en kötü oynadığımız maç Giresunspor maçı o maçta da galip geldik. Sakarya karşısında iyi oynadık bu maçı da kaybettik. Sakaryaspor karşısında özellikle ilk yarıda belkide 3-0 öne geçebilirdik ama gol pozisyonlarını değerlendiremeyince sahadan haketmediğimiz şekilde mağlup ayrıldık. Ben şahsi düşüncemi söylüyorum Giresun maçı beraber gelmemiz maçtı, Sakaryaspor maçı ise galip gelmemiz bir maçtı. Giresun maçında kötü oynamıştık ama sakaryaspor maçında takım çok iyi oynamıştı.
Sizi Hayal kırıklığına uğratan futbolcu var mı?
Ben futbolcum hakkında yorum yapmam, o iş teknik heyeti bağlar. Ben gerçekci ve disiplinli biriyim. Benim buradaki işimde de ben yetki verdiğim bir kişinin işine karışmam. Teknik heyet bize rapor sunar, ben şu oyuncudan memnun değilim, şu oyuncu iyi çalışmıyor diye yazar. Bizde yönetim olarak gerekeni yaparız, ama ben şu futbolcum iyi, şu futbolcum kötü diye eleştiride bulunamam. Doğru söylüyoruz, kötü durumdayız ama böyle kötü bir tablo çizmemeliyiz, hemen karamsarlığa düşmeyelim.
Futbolculara ceza var mı, Toplantı yaptınız mı?
Tabii, tabii. Toplantıya gerek yok. Bizim ceza ve prim ödemeleri sezon başında yönetim kurulu kararlarında yazılıdır. Ve bu karar sezon başında imza karşılığında futbolcuların hepsine tek tek teblig edilmiştir. 8 haftada alınan başarısız sonuçlardan dolayı futbolculardan ceza keseceğiz. Nasıl galip gelindiğinde prim ödüyorsak, kötü sonuçlarda da ceza keseceğiz. Bu takıma kendi sahanda mağlubiyet veriyorsan tabii ki cezasına da katlanacaksın.
Devre arasında transfer var mı, geride kalan 8 haftada ciddi eksikler göze çarpıyor, devre arasında ne gibi çalışmalar olacak?
5-10 gün içinde takıma hangi noktalarda transfer gerekeceği netleşir. Zaten devre arasının uzun tutulmasının ana nedenide bu. Kulüpler gerekli transferlerini yapabilmesi için devre arası uzun tutuluyor. Bizde teknik heyetimizin raporu doğrultusunda gereken takviyeleri yapacağız. Şimdi transfer hakkında bir şey söylemek doğru olmaz, devre arası geldiğinde gerekeni yaparız.
Sizin başkan olmanıza yönetim içinde bazı isimlerin karşı çıktığı söyleniyor, yönetim ile aranızda sorun yaşıyor musunuz?
Şimdi bunu size kim söylüyorsa gidin ona sorun. Bu soruyu soruyorsunuz kimin söylediği belli değil. Eğer bu sizin şahsı sorunuz ise bende cevap vereyim. Bu kulübün başkanı benim ama burada aktif rol oynayan Büyükşehir Belediye başkanımızdır. Ben hevesli değildim kulüp başkanı olmak için, açık söylüyorum istekli de değildim. Ama bu Büyükşehir Belediye başkanımızın takdiridir. Yönetim kurulu içerisinde de hiç bir arkadaşımızın hiç bir problemi yoktur. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla rahat bir ortamda çalışmaktayız. Hatta bütün toplantılara eksiksiz bir şekilde katılmaktayız, her toplantıda bir yönetici arkadaşımız yemekli toplantı yaparak daha samimi düzenli bir ilişki içindeyiz.
Taraftar için neler söyleyeceksiniz?
Malesef taraftar konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Süper ligde mücadele eden Gaziantepspor'un taraftar sıkıntısı yaşadığı yerde GASKİspor ve Büyükşehir Belediyespor'un taraftar toplaması zor. Bu çok üzücü bir şey ben buna bahane bulamıyorum, süper ligde, 1. ligde ve 2. ligde takımın bulunuyor ancak taraftar sıkıntısı yaşıyorsun. Büyükşehir ve GASKİ, Gaziantepspor gibi il takımı değiliz ama bu takımlarda bu ilin adını temsil ediyor. Bu takımlarda oynayan oyuncular büyük takımlarda oynayacak kapasitedeler. Biliyorsunuz oyuncularımızın bir kısmı da Gaziantepspor'a gitmiştir. Bizim işimiz bir hayli zor, 1. ligde 15 tane il takımıyla mücadele ediyoruz. Bu takımların maçlarında tribünler doluyor ama biz müessese takımı olduğumuz için bizim maçımıza pek taraftar gelmiyor. Maçlara seyircinin gelmesi için her türlü ulaşımı sağlıyoruz ama taraftar gelmemesi beni üzüyor.
Kentin ileri gelenlerinden takıma destek oluyor mu?
Bizim destek talebimiz tamamen manevi destektir. Sağolsunlar eski kulüp başkanları, buna benzer kentin ileri gelenleri, protokolda dahil sayın valimiz Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürümüz Ali Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nuri Öcal ve belediye başkanlarımız maça gelerek takıma destek veriyorlar. Tabii bizim burda arzumuz maddi destekten ziyade herkesten manevi destek bekliyoruz. Tabii maddi destek sağlayanlarda var, göğüs reklamı aldığımız SANKO ve Limak destek sağlıyor, bunlara teşekkür ediyoruz. Ama en önemlisi manevi destek ve daha da önemlisi taraftar desteğidir.