Tarihi İpek Yolu’nun başkenti olarak anılan Gaziantep, Asım Güzelbey ile başlayan yolculuğunu bu sene Çin’in Urumçi kentinde 9’cusu düzenlenen “İpekyolu Belediye Başkanları Forumu”nda da devam ettirdi. Bu arada şehrimizden katılan Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Ertürk, Çin’in Urumçi Kenti ile kardeş şehir anlaşması yaptı. Dün Asım Güzelbey'in konuşma yaptığı Urumçi'de önemli mesaj verdi ve "yönetme değil hizmet esastır"dedi.

2012 yılında 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu dev organizasyon ile 35 farklı ülkenin yaklaşık 300 temsilcisini Gaziantep’te ağırlamış ve bu sene foruma ev sahipliği yapan Urumçi ile Gaziantep’te “İşbirliği Niyet Anlaşması” imzalamıştı. Yapılan işbirliği anlaşması ile iki şehir ve iki ülke arasındaki dostane ilişkiler daha da gelişmişti.

İŞBİRLİĞİ BAŞLATILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Çin’in Urumçi şehrine giden Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Ertürk, Urumçi ile Gaziantep arasında “ Kardeş Şehir Protokolünün” detaylarını görüştüler. Gaziantepli temsilciler forum kapsamında iki şehir arasında neler yapılabileceğini ve işbirliklerini geliştirecekleri hususları karşılıklı olarak değerlendirdiler.

İki kent arasındaki dostane ilişkiler neticesinde 2013 yılının Kasım ayında düzenlenen “İpek Yolu Ekonomi Kuşağı” toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katılım sağlayarak Çinli yetkililere geniş kapsamlı Gaziantep sunumu yapmışlardı. Bu sunum ile iki ülke arasında ticaret, turizm ve ekonomi alanlarında işbirliklerinin geliştirilmesi hususunda mutabakata varılarak ön protokol imzalanmıştı.

GÜZELBEY'İN KONUŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan Dünya vatandaşları teşkilatının danışma kurulu başkanı ve ipek yolu belediye başkanı onursal başkanı sıfatıyla bu toplantıda yer alan Gaziantep Büyükşehir eski Belediye Başkanı Asım Güzelbey büyük ilgi gördü. 28 ayrı ülkeden gelen 48 belediye başkanın ve ipek yolu üzerindeki şehirlerden gelen üst düzey yöneticilere hitaben konuşma yapan Güzelbey, Gaziantep'in varlığını hissettirdi ve konuşmasında verdii mesajlar büyük alkış topladı. Güzelbey, geniş kesime hitaben "yönetme değil hizmet esastır"diyerek faaliyet ve çalımalar hakkında bilgi verdi.

FAHRİ GENÇLER GÖREV ALACAK

Bu arada İpekyolu ruhunu gelecek nesillere taşımak üzere Türkiye’yi temsilen Gaziantepli gençler fahri elçiler de görevlendirildi. Çin’in Urumçi şehrinde düzenlenen 9. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu kapsamında Gaziantep ve Türkiye’yi temsil eden genç elçiler, turizm, ticaret ve ekonomi alanlarında konuşmacı olarak yer aldılar.