Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesislerinde açılan birbirinden farklı kurslar, vatandaşın hayatını değiştiriyor. Sabun kursuna katılan kursiyerler, ürettiklerini yerelde satmakla kalmayıp, açtıkları Fan sayfalarıyla da sabundan ürettikleri farklı hediyelikleri ülke genelinde satıyorlar.

Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Eğitim Merkezinde bulunan sabun işleme kursu, adeta hanımların hayatlarındaki dönüm noktası oldu. Kurslara gelen hanımlar bir tarafta eğitim görürken, diğer tarafta da çocukları anaokulu sınıflarında eğitimlerini sürdürüyorlar.

FAN SAYFASINDA SATIYORLAR

Sabun kursuna katılan kursiyerler, “İş yok para kazanamıyorum düşüncesine katılmıyoruz. Kurslar sayesinde farklı bir hayatla tanıştık. Sabundan yaptığımız meyveler gerçeklerinden farksız bir görüntüye sahip, bazen insanlar bunların sabundan yapıldığına inanmıyorlar. Ancak ellerine aldıktan sonra ve kokladıklarında gerçek olmadıklarını anlıyorlar. Kendimize ait bir Fan sayfası açtık ve ürünlerimizi fan sayfamızda satıyoruz” şeklinde konuştular.

BÜYÜK DEĞİŞİK YAŞADIK

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri Aile Eğitim Merkezlerine gelmesiyle birlikte hayatında büyük değişimler yaşadığını söyleyen Sibel Yılmaz, “ Sabun kursuna ilk defa burada tanışarak başladım. Evime katkı sağlamak amacıyla bu işe girdim. Şimdi yaptıklarımı satıp aile bütçeme de büyük bir katkı sağlıyorum. Bu işi çok severek yaptığım için çok farklı ürünler ortaya koyabiliyorum. Yapmaya başladıktan sonra kendime ait bir Fan sayfası açtım. Fan sayfasından çok güzel beğenilir aldım ve siparişlerimde beğenilerle birlikte gelmeye başladı” dedi. BÜLTEN