Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, “Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi’’ Sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla yapıldı.

Sankopark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal,TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Milletvekili Nejat Koçer’in eşi Fisun Koçer, kadın girişimciler ve diğer davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Şahin, bütün kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü” kutladı.

Törende daha sonra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep milletvekillerinin, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü” kutlayan mesajları okundu. Başkan Şahin ve davetliler daha sonra standları tek tek dolaşarak alışveriş yaptı. Kadınları üretime teşvik etmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak için önemli fırsatlar sunan sergi üçüncü kez düzenlendi.

Sankopark Alışveriş Merkezi tarafından girişimci kadınlara ücretsiz sağlanan alanda 60 standın yer aldığı sergide ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı, giysinin yanı sıra pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa sunuldu.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, serginin kadınların üretime katkıda bulunmaları açısından önemli olduğunu belirterek, "Kurum ve kuruluşların da desteği ile kadınların kendi geçim kaynaklarını geliştirmesi, girişimci ve azimli yönlerini öne çıkartmaları için düzenlenen sergiye vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran Başkanımız Fatma Şahin’e ve bütün katılımcılara, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Bülten