Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, ‘Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi’’ kapsamında Sanko Park AVM’de kermes düzenledi.

Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen kermese, girişimci 45 kadın stant açarak, kendi ürettikleri ürünleri sattılar. Kermesin açılışına katılan, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Suran, stantları dolaşarak alışveriş yaptılar.

KOÇER: MİLLİ GELİR ARTACAK

Milletvekili Nejat Koçer de konuşmasında, kadının istihdama katılımının arttırılmasının önemini dile getirerek, "Araştırmalar gösteriyor ki Türkiye eğer kadınların işgücüne katılım oranlarını geliştirir ve OECD ortalamasına yaklaştırırsa, ülkemizin kişi başına düşen milli gelirinde yaklaşık yüzde 31’lik bir artış yaşanacak. Kadınlarımızın daha çok üretmesi, ekonomiye daha çok katkı vermesi için sağlam bir irade gösterme gayretindeyiz" dedi.

SURAN: DESTEKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Suran da kadınların ekonomiye katkılarının artırımasına yönelik projelere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında Milletvekili Koçer ve GSO Başkanı Konukoğlu girişimci kadınlara desteklerinden dolayı sertifika verdi. Ayrıca, Vali Yadımcısı Özdemir ile Başkan Konukoğlu, günün anısına bazı kadın girişimcilere plaket takdim ettiler.

HABER MERKEZİ