Gaziantep’in sanayi ve ticaretine kadın elinin değmesinin fazlalaştırılmasını hedefleyen Geleceğin Üretken Kadınları Derneği, 25 kadını daha iş hayatına kazandırdı. Girişimcilik kursunu tamamlayarak iş hayatına atılan kadınlara Gaziantep Sanayi Odası Konferans Salonu’nda kurs bitirme belgeleri törenle takdim edildi. Eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran kadınlara 30 bin lira hibe olmak üzere sıfır faizli ve 2 yıl sonra ödemeli 70 bin lira kredi alma hakkı verilecek. Geleceğin Üretken Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Yılmazkaya, girişimcilik kursları sonunda kurulacak yeni işletmelerle istihdam alanlarının daha da artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Eğitim sonrasında belge almaya hak kazanan kadınlara belgeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan, GÜKAD Dernek Başkanı Arzu Yılmazkaya tarafından verildi. Törene GÜKAD Dernek Yöneticileri ve GÜKAD üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

YILMAZKAYA: EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAKLAR

Geleceğin Üretken Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Yılmazkaya, girişimcilik kursları sonunda kurulacak yeni işletmelerle istihdam alanlarının daha da artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yılmazkaya, "Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan 50 girişimci kadının bundan sonra iş hayatına atılacak olmasının Gaziantep ekonomisine katkı sağlayacaktır " dedi. Yılmazkaya konuşmasında, “Türkiye genelinde işini kuran girişimcilerin oranını yüzde 10’dan yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Doğru stratejiyle bu hedefi başaracağımızı biliyoruz. İşini kurmaya hazır, iş tecrübesi ve bilgisi olan, işiyle ilgili pazar araştırması yapmış ve ana finansmana sahip kadınlarımıza girişimcilik eğitimini vererek, 2014-2015 yılları arasında 25 kadınımızı daha iş dünyasına kazandıracağız” diye konuştu. Kadın girişimcilere KOSGEB tarafından önemli destekler verildiğini kaydeden Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürü Gökhan Doğan ise kadınların iş dünyasında aktif olarak bulunması gerektiğini söyledi.

ÜNVERDİ: TÜRKİYE VE GAZİANTEP

OLARAK HEDEFİMİZ BÜYÜK

Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye ve Gaziantep olarak hedeflerinin büyük olduğunu belirtti. Ünverdi, "Cumhuriyetin kuruluşunun 100 yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti olarak 500 milyar dolar Gaziantep olarak hedefimiz 30 milyar dolar ihracat ancak bu hedefe ulaşabilmek için güçbirliği yapmamız gerekiyor. Çünkü 2013 yılında yapılan Türkiye nüfus sayımına göre nufusun yüzde 49.8'ini kadınlar oluşturuyor. Malesef Avrupa Birliği Üyesi ve Avrupa Birliğine aday ülkeler arasında kadınların iş gücüne katılımının en düşük olduğu ülke Türkiye'dir. 2011 yılında Kadınların iş gücüne katılımının en az olduğu il Şırnak en fazla olduğu il ise Artvin " dedi.

ŞAHİN: KADIN İSTİHDAMI ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kadın istihdamının önemine değindi. Şahin, " Toplumdaki kadınların ve herkesin gücünü ortak oranda kullanabilirsek o zaman sosyal devlet oluruz " diye konuştu.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Şahin, Türkiye’de her zaman kadınlara destek olunduğunu kaydederek, ”Büyüyen Türkiye için ekonomimizin de büyümesi gerekmektedir. Türkiye, her geçen gün üretimini arttıran ve ihracatta önemli başarılara imza atan ülkedir. Elbette Gaziantep, Türkiye’nin önemli ihracat şehirlerinden biridir. Ben, siz kadın girişimcilerimizin ekonomiye önemli katkılar sağlamasını ümit ediyorum. Şu anda KOSGEB tarafından sağlanan desteklerden faydalanmanız yararınızadır. Büyüyen Türkiye’de sizlerin de gayretinin bulunması, ülkemiz adına önemlidir” şeklinde konuştu. HALUK ŞAHİN