Kazakistan iş yatırım heyeti, Sanayi Odası ev sahipliğinde, Kazakistan’a yatırım yapmak isteyen firmalarla ikili iş görüşmelerinin yapıldığı toplantıda bir araya geldi. Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Bölgedeki sorunlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin hiçbir zaman üretimden vazgeçmediğini canla başla çalışarak üretim ve ihracata devam ettiklerini söyledi.

Göncü, Gaziantep’in, Wall Street Journal’ın araştırmasına göre dünyanın en hızlı gelişen 9. şehri olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) sahip bir kent olduklarını ifade etti. Bulunduğu konum itibariyle etrafındaki ülkelerde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı Gaziantep’in, bazı sıkıntılar yaşadığını dile getiren Göncü, “Ancak dünya ülkelerinin şehirleri ne kadar güvenliyse biz de o kadar güvenli bir şehiriz. Onlar ne kadar tehlike içindeyse biz de o kadar tehlike içerisindeyiz. Coğrafi açıdan bazı sıkıntılar olsa da bunun yanında çok ciddi avantajlarımız da var” dedi.

HASSA DÖRTYOL TÜNELİ

GSO’nun vizyon projeleri olan Kilis ile ortaklaşa kurulacak, Polateli-Şahinbey OSB ve sanayicileri İskenderun Limanı’na daha kısa mesafeden ulaştıracak Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nden de bahseden Göncü, “Polateli-Şahinbey OSB’de 55 Milyon metrekarelik alanın ilk etapta 15 milyon metrekaresi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazakistanlı yatırımcıları buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Hassa Dörtyol Tünel Projesi’nde de şuanda 270 kilometre olan mesafeyi açılacak tünellerle 107 kilometreye düşüreceğiz. Projelerin tamamlanmasıyla hem kentimiz hem de bölgemizdeki iller daha da kalkınacak” şeklinde konuştu. BÜLTEN