Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, 20 Nisan’da yapılacak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Çetiner, Oğuzeli’nde biraraya geldiği üreticilere, “Hedefim küçük üreticiyi ayağı kaldırmak” dedi.

Ömer İrfan Çetiner, Oğuzeli’nde düzenlediği kahve toplantısıda üreticilerle buluştu. Çetiner burada yaptığı konuşmada, “Bugun Damızlık birliğinin kurulduğu bir memleketiz ama ne yazık ki Oğuzeli bu sektörde sonuncu kaldı. Diğer ilçeler sizi geçti. Üye sayısı olarak, yatırım maliyeti olarak sizleri geçti. Bu ayıp hepimizin ayıbı. Mesleği hayvancılık olarak bu memlektte para kazanmak, bu sektorü sayi hale getirmek istiyorsak, Damızlık birliğinin ne anlama geldiğini bilmemiz gerekir. Gaziantep’e 150 Trilyon hibe geldi. Bu rakamlar size yansımadıysa sorun! Devlet diyor ki ineğin parasının yarısını ben veriyorum, yapacağınız ahırların parasının yarısını ben veriyorum, yapacağınız mandıranın parasının yarısını ben veriyorum, eğer bunları sizlere anlatmadılarsa sorun bize rey verin demiyoruz bunları sorgulayın. Ben veteriner hekimim, evim varsa, arabam varsa, evime ekmek götürebiliyorsam bu sizin gibi köylü sayesindedir. Sizler omuz omuza verirseniz burada hayvancılık organize bölgesi yapabilirsiniz. Devlet teşvik veriyor bu iş sanayi olacak diyor, sizi sanayici olarak görüyor. Ahırında 50 adet danası olan bir çiftçi organize sanayideki sanayiciyle aynı değerde sermayeye sahiptir. Damızlık birliği demek bu bölgedeki en güçlü birlik demektir. Siz bu örgütü iyi kullanırsanız, siz bunu aktif hale getirirseniz büyüyeceksiniz.”

Seçilmesi halinde yapacaklarını anlatan Çetiner şöyle devam etti:”Birlik bünyesinde bir Avukat ve bir yeminli mali müşavir tutup işlerinizi takip ettireceğiz. Üye sayısını 1150’den 2000’ne çıkarmayı düşünüyoruz. Bir yıl içerisinde bin gebe düve dağıtılacak

veteriner hekimlerle sözleşme yapıp sahada çalıştırmayı amaçlıyoruz. Gücümüz yeterse eğer Et birliğini, Süt birliğini, Damızlık birliğini tek çatı altında toplayacağız”

Mevcut Başkan Ahmek Şimşek’in yanısıra Hilmi Yavuz ve Ömer İrfan Çetiner 20 Nisan’da Şehitkamil Belediyesi toplantı salonunda yapılacak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı için yarışacak. Haber Merkezi