Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili ve önceki dönem Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Selami Yetkinşekerci, Şahinbey meclis üyesi ve önceki dönem Ak Parti Şahinbey Gençlik Kolları Başkanı Bekir Aslan, Şehitkamil meclis üyesi ve önceki dönem Ak Parti Şehitkamil Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yılmaz ve Yeni Dünya Vakfı Başkan Vekili Müslüm Ölçüm, Gaziantep Genç Birlik’i ziyaret ederek yönetim kurulu toplantısına katıldı.

ÜRETEN, SORGULAYAN GENÇLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeni ve büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken gençliğin, birliğin ve beraberliğin, üretkenliğin ve samimiyetin önemini vurgulayan Genç Birlik İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan; “Gençlik büyük ve kurucu fikirlere, saf samimiyete, ihlâsla adanmışlığa ve hakiki olana yöneliyor. Hem büyük İslam şairi Âkif’in tarif ettiği ‘Asım’ın Nesli’ni hem de Necip Fazıl üstadın ‘Gençliğe Hitabe’sindeki altın nesli hatırlatıyor günümüzün altın gençliği. Bediüzzaman’ı da sahipleniyor, Muhammed İkbal’i de, Seyyid Kutub’u da biliyor, Mevdudî’yi de. Çünkü günümüz Müslüman gençliğinin asıl yönelimi ‘Diriliş Nesli’ olmaya doğrudur. Bizlerde gençliği kucaklayarak, üretken, sorgulayan, problemi dile getirmek yerine çözüm üretmeye odaklı bir gençlik için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Miladî 21’inci asrın Türkiye gençliği İslam Milleti’nin işbirliği ve güç birliği yapmasına imkân verecek araçları üretecek gençliktir. Değerli başkanlar ve başkanlar ve şimdiki meclis üyelerimiz ile bir araya gelerek yeni Türkiye’nin, güçlü gençliğini ve yeni projelerimizi konuştuk. Değerli Başkanlara ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olacağız.” diye konuştu.

YETKİNŞEKERCİ: STK’LAR ÇOK ÖNEMLİ

STK’ların ve “Birlik”in önemine değinen Selami Yetkinşekerci; “Sivil toplum, devletin müdahale alanlarının dışında kalan ekonomik ve sosyal alanı tanımlamak için gereksinim duyulmuş bir kavram. Bu alan, kendi kendini düzenleyen, kendi ilke ve kurallarına göre işleyen bağımsız bir alandır. STK’lar vatandaşların düşüncelerinin devlete, devletin oluşturduğu politikaların ise yurttaşlara aktarımını sağlamaktadır. Bu doğrultuda, STK olmanın sorumluluk bilinciyle hareket eden, başarılı çalışmaları ile diğer STK’lara örnek olacağını düşündüğüm, Genç Birlik İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan başta olmak üzere bütün Genç Birlik yönetim kurulundaki kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yeni Türkiye’nin sahipleri, gençler olarak kol kola omuz omuza bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada hep “Birlik”te hareket edeceğiz.” diyerek Genç Birlik Vakfı’na verdikleri desteği ifade etti.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM

Toplantıda konuşma yapan Şehitkamil Meclis Üyesi ve Ak Parti eski Şehitkamil Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yılmaz; “Genç Birlik Vakfı Gaziantep Şubesinin değerli yönetim kurulu üyesi kardeşlerim yarınların büyük Türkiye’si yolunda vatan ve milletin bekası için,ahlaklı,imanlı,nesillerin yetişmesi için vermiş olduğunuz mücadeleyi takdirle izlemekteyiz. Birlikte hareket olmazsa, fikirde birlikteliğin bir önemi, bir değeri yoktur, bir anlam ifade etmez. Sizler fikirdeki birlikteliği harekette de birlikteliğe dönüştürerek zorlu basamakları bir bir tırmanmaktasınız. Hayatını örnek aldığımız üstadımız,milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Birlik’le ilgili önemli bir sözünü sizinle paylaşmak isterim “Sen! Ben! desin efrad aradan vahdeti (birliği) kaldır, milletler için kıyamet işte o zamandır.” Kardeşlerim Rabbim,birlik ve beraberliğinizi daim etsin. Başarılarınızın devamını dilerim.”diyerek Genç Birlik vakfına verdikleri desteği ifade etti.

ÖRNEK OLUYORSUNUZ

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi ve Ak Parti eski Şahinbey Gençlik Kolları Başkanı Bekir Aslan’da; “ Geçmişinden beslenen, gelecek nesillere yatırım yapan, birlik ve beraberlik içerisinde, istikrarlı, kararlı bir şekilde emin adımlarla yürüyen Genç Birlik yönetim kurulundaki kardeşlerime bu emek ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Çıktıkları bu kutlu yolda her zaman yanlarında olduğumu ifade etmek isterim. Benim için gençlik, fikri hür, vicdanı hür, nesiller boyu gelişen, değişen, tarihine bağlı, ortak kültürden beslenen bir nesli çağrıştırıyor. Görüyorum ki sizler Genç Birlik olarak bunu fazlasıyla başarmış hatta yaptığınız çalışmalarla gelecek nesillere ışık tutarak, gençliğin nasıl olması gerektiği konusunda örnek oluyorsunuz. Bu çalışmalarınızı takdir ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi