Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cafer Ocak, Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kökoğlu ve Genel Sekreter Kürşat Göncü ile birlikte heyeti karşılayan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ziyarette Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Ünverdi ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep’in Ortadoğu’ya açılan bir kapı konumunda olduğunu söyledi.

Gaziantep’te 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu ve yaklaşık 220 bin kişinin çalıştığını belirten Ünverdi, “Gaziantep Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında altıncı sırada yer alıyor ve aynı zamanda çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bir şehrimiz. Birçok üründe hem Türkiye’de hem de Dünya’da söz sahibiyiz. Örneğin halı üretiminde Dünya’da üçüncü üretim merkezi konumundayız. Yine makarna, ambalaj ve ayakkabı sektöründe Türkiye’de ağırlığı olan firmalarımız var” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı ‘’2014 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’’ listesine göre, 38 Gaziantepli firmanın en fazla ihracat yapan ilk 500 arasında, 26 firmanın da ikinci 500 firma arasında yer aldığını dile getiren Ünverdi, “Gaziantep Orta doğuya açılan bir kapı ve geleceği çok parlak olan bir il. Yakın gelecekte komşu ilimiz Kilis ile kurmayı planladığımız

19 milyon metrekare alanda ‘’Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi’’ projemiz var. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun yanında Hassa- Dörtyol Tünel Projesi var. Biz şehir olarak ihracatımızda ağırlıklı olarak Mersin’i kullanıyoruz. Bu limanın bize uzaklığı 270 kilometre. Gaziantepli sanayicilerin limanlara ulaşımını 270 km’den 117 km’ye düşürecek bu proje sayesinde hem zaman, hem de maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacak. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Gaziantep sanayisi bir anlamda denizlere açılmış olacak. Duble yol ve tünelle yüksek kapasiteli bir hale gelecek 117 kilometrelik Gaziantep- Hassa- Dörtyol hattı Gaziantep’in ihracat kapasitesini de arttıracak. Gaziantep’i ve Türkiye’yi daha ileri noktalara taşımak için sanayiciler olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ev sahipliğinden dolayı GSO yönetimine teşekkür eden Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor da ilçenin turizm yatırımlarına açık olduğunu kaydederek, Gaziantepli sanayicileri yatırıma davet etti. Ünyeli olan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın da ziyarette heyete eşlik etti.