Spora ve sporcuya verilen değer her geçen gün biraz daha azalıyor. Zamanında çok güzel başarılara imza atan, futbol kariyerinde Genç Milli, Ümit Milli ve A Milli takımlarında oynayan Gaziantep’in gurur tablosu futbolcularımıza gereken önem ve değerin verilmemesi nedeni ile unutulmaya yüz tutmaları hem onları derin bir üzüntüye sokuyor, hem de spora merak salan genç dimağlarımızın geleceğe umutla bakabilmelerine engel oluyor.
Eskiden lisanslı futbol hakemliği yapan ve geçmişten günümüze futbol gelişimini çok iyi analiz eden bir futbol sevdalısı, DHMİ Gaziantep Havalimanı, İşletme Müdürü Bilal Uygur ile yapmış olduğumuz röportajımızda, Gaziantep’in spor camiasına kazandırdığı profesyonel futbolcuları konuştuk.
BUGÜN UNUTURSAK YARIN BİZLER DE UNUTULMAYA MAHKÛMUZ;
Uygur yaptığı açıklamada, her şeyden önce, onur kaynağımız olan Gaziantepli profesyonel futbolculara vefamızı tam olarak göstermememizin kendisini en çok üzen şey olduğunu belirtiyor. “Bugün unutursak yarın bizler de unutulmaya mahkûmuz” diyen Bilal Uygur, onları başarılarla dolu futbol yaşamında alkışlarken, bugün sırtımızı dönerek bir kenara itmenin hiçbir Gaziantepliye yakışmayacağının altını çiziyor.
FUTBOL ÜSTADI TALAT ÖZKARSLI;
Bilal Uygur konuşmasının devamında; “Biz kendi değerlerimize niçin sahip çıkmıyoruz? Her yıl birçok spor kompleksi açılmasına rağmen neden sporcu isimleri verilmiyor? Örneğin Gaziantep’in yetiştirdiği ender futbolculardan birisi olan Talat Özkarslı ağabeyimizin adı böyle bir spor kompleksine verilerek, hem o futbolcumuz onure edilse, hem de gelecek nesillerin böylesi büyük futbol üstatlarını tanıyarak ve onlardan ilham alarak daha büyük başarılara imza atmalarının önü açılsa, iyi olmaz mı?” dedi.
STADYUMDA BİLE YER AYRILMIYOR;
Futbol söyleşimizde, Uygur’un ilettiği hususlar bunlarla sınırlı değil. Gaziantepspor’un ilimizde gerçekleştirdiği bir futbol karşılaşmasında, Gaziantep’in yetiştirdiği önemli futbolculara yer ayrılmadığını ve bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü belirtmeden geçemeyeceğini ileten Uygur, göz bebeğimiz olan profesyonel sporcularımızın yaşarken kıymetlerini bilmemiz gerektiğini önemle vurguluyor. Gaziantep’in görsel ve yazılı medyasından, Talat Özkarslı’nın futbol kariyeri ve futbol sevdalısı gençlere önerileri ile ilgili bir program veya yazı dizisinin çok faydalı olacağını da belirten Uygur, son olarak sözlerine yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile son veriyor; “Açık ve kat' i söyleyeyim ki, sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade, bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaşılmış olmak ve ona kalpten muhabbet ve onu vatani vazife telâkki eylemek lâzımdır.”
Spora ve sporcuya verilen değer her geçen gün biraz daha azalıyor. Zamanında çok güzel başarılara imza atan, futbol kariyerinde Genç Milli, Ümit Milli ve A Milli takımlarında oynayan Gaziantep’in gurur tablosu futbolcularımıza gereken önem ve değerin verilmemesi nedeni ile unutulmaya yüz tutmaları hem onları derin bir üzüntüye sokuyor, hem de spora merak salan genç dimağlarımızın geleceğe umutla bakabilmelerine engel oluyor.Eskiden lisanslı futbol hakemliği yapan ve geçmişten günümüze futbol gelişimini çok iyi analiz eden bir futbol sevdalısı, DHMİ Gaziantep Havalimanı, İşletme Müdürü Bilal Uygur ile yapmış olduğumuz röportajımızda, Gaziantep’in spor camiasına kazandırdığı profesyonel futbolcuları konuştuk.BUGÜN UNUTURSAK YARIN BİZLER DE UNUTULMAYA MAHKÛMUZ;Uygur yaptığı açıklamada, her şeyden önce, onur kaynağımız olan Gaziantepli profesyonel futbolculara vefamızı tam olarak göstermememizin kendisini en çok üzen şey olduğunu belirtiyor. “Bugün unutursak yarın bizler de unutulmaya mahkûmuz” diyen Bilal Uygur, onları başarılarla dolu futbol yaşamında alkışlarken, bugün sırtımızı dönerek bir kenara itmenin hiçbir Gaziantepliye yakışmayacağının altını çiziyor.FUTBOL ÜSTADI TALAT ÖZKARSLI;Bilal Uygur konuşmasının devamında; “Biz kendi değerlerimize niçin sahip çıkmıyoruz? Her yıl birçok spor kompleksi açılmasına rağmen neden sporcu isimleri verilmiyor? Örneğin Gaziantep’in yetiştirdiği ender futbolculardan birisi olan Talat Özkarslı ağabeyimizin adı böyle bir spor kompleksine verilerek, hem o futbolcumuz onure edilse, hem de gelecek nesillerin böylesi büyük futbol üstatlarını tanıyarak ve onlardan ilham alarak daha büyük başarılara imza atmalarının önü açılsa, iyi olmaz mı?” dedi.STADYUMDA BİLE YER AYRILMIYOR;Futbol söyleşimizde, Uygur’un ilettiği hususlar bunlarla sınırlı değil. Gaziantepspor’un ilimizde gerçekleştirdiği bir futbol karşılaşmasında, Gaziantep’in yetiştirdiği önemli futbolculara yer ayrılmadığını ve bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü belirtmeden geçemeyeceğini ileten Uygur, göz bebeğimiz olan profesyonel sporcularımızın yaşarken kıymetlerini bilmemiz gerektiğini önemle vurguluyor. Gaziantep’in görsel ve yazılı medyasından, Talat Özkarslı’nın futbol kariyeri ve futbol sevdalısı gençlere önerileri ile ilgili bir program veya yazı dizisinin çok faydalı olacağını da belirten Uygur, son olarak sözlerine yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile son veriyor; “Açık ve kat' i söyleyeyim ki, sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade, bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaşılmış olmak ve ona kalpten muhabbet ve onu vatani vazife telâkki eylemek lâzımdır.”