Gaziantep Üniversitesi, ÖSYM’nin 2014 – 2015 Öğretim yılı öğrenci yerleştirmelerinde büyük bir başarıya imza attı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Gaziantep Üniversitesi’nin dört yıllık fakülte ve yüksekokullarına önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için tercih yapan 3 bin 869 öğrenciyi yerleştirdi. GAÜN’e bu yıl yerleştirilen toplam öğrenci sayısı 8 bin 980 oldu. Rektör Prof. Dr. Yavuz CoşkuN, Butik değil, kaliteli büyüyen uluslararası hüviyette bir üniversite olma ilkesinden asla taviz vermediklerini söyledi.

TARİHİN ZİRVESİNDE

Gaziantep Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ökkeş Çam, GAÜN’ün eğitim tarihindeki en büyük doluluk oranının yakalandığını belirterek şunları söyledi: “Öğrencilerimiz ülkemizin tüm kentlerinden olmak üzere, bütün fakültelerini tercih ediyor. Uzun yıllardan buyana tercih süreci sonunda en yüksek doluluk oranını bu yıl yakaladık. 4 yıllık fakülte ve yüksekokullardaki açık kontenjanımız ise sadece 49 öğrenci. Bu, tercihte yüzde 99’luk bir doluluğu gösteriyor ki, müthiş bir rakamdır. GAÜN, öğrencisini en iyi eğiten kaliteli ve tercih edilirliği yüksek bir üniversitedir" dedi.

YENİ BÖLÜMLER DİKKAT ÇEKTİ

15 fakülte, 4 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüsünde kalite odaklı bir eğitim veren Gaziantep Üniversitesi, yeni bölümleriyle de göz doldurdu. Geçen yıl İngilizce olarak eğitim-öğretimine başlayan Optik ve Akustik Mühendisliği 31, bu yıl eğitime başlayan ve ilk kez öğrenci alan Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü ise 21 öğrencisiyle Gaziantep Üniversitesi’ne yeni bir soluk, sinerji kazandırdı. GAÜN’ün yeni bölümlerinden Optik ve Akustik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Yazıcı, “Bölümümüzün daha ilk yıldan yüzde yüzlük doluluk oranını yakalaması, önümüzdeki yıllarda daha da çok ilgi göreceğinin göstergesidir. Eminim, İngilizce eğitim veren Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümümüz önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda tercih edilen bir bölüm olacaktır” dedi.

YAVUZ COŞKUN GURURLU

Butik değil, kaliteli büyüyen uluslararası hüviyette bir üniversite olma ilkesinden asla taviz vermediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, “Gelinen noktada GAÜN ismi artık bir güven veriyor. Yeni açılan bölümlerimizin bile yüzde yüz dolması bunun açık bir göstergesidir” dedi. Bu sene tüm birimlerle çok güzel ve etkin bir tanıtım stratejisi izlendiğini de belirten Prof. Dr. Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: Gelen her telefona mesajla yanıt verdik. İsteyen herkese birimlerimizi gezdirdik. Medyadaki görünürlüğümüzü artırdık. Toplantılar düzenledik ve broşürler dağıttık. Her soruya cevap vermeye çalıştık. Neticede, tercih edilirliğimiz tavan yaptı. Taban ve tavan puanlarımız yükseldi.. Yeni açılan Optik ve Akustik Mühendisliği ile Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümümüz üniversitemizin yenilikçi yüzüne iki iyi örnek oldu" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT