Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında 876. sırada yer alırken, ‘Uluslararası İşbirliği’ alanında ise dünya 32’si oldu. GAÜN, Türkiye’nin en iyi 14’cü üniversitesi olmayı da başardı.

Dünyanın 67 üniversitesindeki 20 binin üzerindeki üniversitenin uluslararası işbirliği, global araştırma itibarı, yayınları, yayınlarına yapılan atıfları, kitapları, uluslararası işbirliği ile yapılan yayınları, düzenlediği konferans sayısı gibi 13 ayrı kriteri değerlendirilerek belirlendiği listede, GAÜN 29.6 genel puana ulaştı. Türkiye’nin Asya Kıtası’nda değerlendirildiği araştırmada, Gaziantep Üniversitesi, bölgesel araştırma itibarında ise 253. oldu.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversite çağına gelmiş gençlerin, yurt dışında okumak için kendilerine rehber edindiği en önemli araştırmaların başında gelen US News’in Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Listesi’ne girmesinde, GAÜN’ün uluslararası öğrenci sayısının giderek artması başta olmak üzere, çeşitli kriterlerindeki iyileşmenin etkili olduğu belirtildi. GAÜN’ün tüm dünyada 876, Türkiye’de ise 14’cü en iyi üniversite olması ve sıralamadaki yerinin giderek üste doğru tırmanmasının yanı sıra, TÜBİTAK’ın yenilikçi üniversiteler sıralamasıyla tescillenen başarısı, GAÜN’ün ‘Uluslararası Üniversite’ kimliğini taşıması olarak değerlendiriliyor.

YÖK ULUSLARARASILAŞMA ATAĞINA GEÇTİ

Gaziantep Üniversitesi, uluslarasılaşmanın en önemli kriteri olan yabancı öğrenci sayısında, İstanbul ve Anadolu Üniversitesi’nin ardından üçüncü sırada yer aldı. GAÜN, bu kategoride 2 bin 676 lisans öğrenci sayısı itibarıyla Anadolu Üniversitesi ile ikinci sırayı paylaşma başarısını elde etti. YÖK’un strateji raporunda, üniversitelerin yabancı öğrenci sayısının artırılmasının, uluslararası üniversite olmadaki önemine vurgu yapıldı. GAÜN’ün uluslararası öğrenci sayısındaki bu başarısıyla, Gaziantep de İstanbul, Ankara, Eskişehir’in ardından en fazla yabancı üniversite öğrencisi bulunan kent ünvanını elde etti. Bu değerlendirmede, Gaziantep, İzmir’in önünde yer aldı. BÜLTEN