MHP Gaziantep milletvekili Prof.Dr.E.Semih Yalçın, üniversite çalışanlarına çifte standart uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek, bu haksız uygulamaların bir an önce kaldırılması için meclise gensoru önergesi sundu.

Akademisyen maaşlarındaki iyileştirmeyi öngören yasa tasarısının geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulduğunu belirten Yalçın şunları söyledi:"Ancak bu yasa tasarısında öğretim yardımcıları olarak adlandırılan araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ve eğitim öğretim planlayıcılarından, araştırma görevlileri bu düzenlemeden yararlanırken, uzmanlar, öğretim planlayıcıları ve çeviriciler yararlanamamaktadır. Oysaki Başbakan Ahmet Davutoğlu Kurban Bayramında yaptığı açıklamada tüm akademisyenlere çeşitli oranlarda zam yapılacağını söylemişti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan uzmanların maaşlarındaki iyileştirmelerde yine üniversitedeki uzmanlar hariç tutulmuştur."

'Akademisyen maaşlarında öngörülen iyileştirmelerden uzmanlar ve diğer öğretim yardımcıları neden ayrı tutulmaktadır?' diyen Yalçın, "Akademisyen maaşlarında artış yapılırken diğer akademik uzman kadrosundaki kamu görevlilerinin de maaşlarında artış yapılmasının ne gibi sakıncaları vardır? Önceki yıllarda yapılan uzman maaş artışlarından da mahrum bırakılan üniversitedeki uzmanlarımızın ikinci keredir uğradıkları bu mağduriyeti gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Akademisyenlerle birlikte öğretim yardımcıları olarak adlandırılan uzmanlar, çeviriciler ve öğretim planlayıcılarının da maaşlarında artış yapmayı düşünüyor musunuz?" dedi. Haber Merkezi