Gaziantep Üniversitesi önünde kart 27 almak için dolum tesisinde sıraya giren öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce kuyrukta bekleyen öğrenciler duruma isyan ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den konuyla ilgilenmesini istedi. Dolum tesisinde eleman sıkıntısı nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu öne sürülürken, Rektör Yavuz Coşkun, yoğunlukta araya bayram girmesi ve öğrencilerin aynı gün dönerek başvuru yapmalarının etkili olduğunu söyledi.

Öte yandan, E-KENT firmasının her yıl aktif olan öğrencilerin kartlarını vize yapma şartı getirme talebi de rahatsızlık yaratıyor. Bu durumda ikinci, üçüncü, dördüncü sınıfta okuyan ve aktif olan öğrenciler de vize yaptırmak için kuyruğa girecek.

Rektör Yavuz Coşkun, kalabalığın normal olduğunu, 45 Bin civarında öğrencisi bulunan Gaziantep Üniversitesi'nde 9 bin 600 yeni kayıt olduğunu belirterek, "Öğrenciler aynı gün gelince sıkıntı olmuştur. Araya bayram girmemiş olsaydı, öğrenciler kademeli gelirlerdi. İki-üç günlük sıkışıklık olacak bu da tabi bir şey" dedi.

Gaziantep Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve E Kent firması 5 yıllığına kimlik için anlaşma yapmıştı.

Meral KINACILAR