Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Çalıştınız, başardınız, mezun oldunuz ve yeni bir dönemin eşiğindesiniz. Sizinle gurur duyuyoruz çünkü ülkemizin sizin gibi yetişmiş gençlere ihtiyacı var" dedi. Güven ve kararlılığın mutlaka başarıyı getireceğini dile getiren Şimşek, öğrencilere iş hayatında nasıl olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

DÜNYAYI YAKINDAN TAKİP EDİN

Şimşek, öğrencilerden dünyayı yakından takip etmesini isteyerek, şöyle devam etti: "Önümüzdeki 10 yıllarda 3 temel trend ülkemizi ve dünyayı etkileyecek. Bunlardan bir tanesi teknolojide önceki üç sanayi devriminden çok daha derinlemesine, çok daha farklı boyutlarda teknolojide fırsatlar olacak ve yıkıcı etkiler olacak. Dördüncü sanayi devrimi, ne diyorsanız deyin önümüzdeki dönemde giderek gerek evde gerek iş yerinde her mekanda daha çok akıllı makinelerle robotlarla ister istemez karşı karşıya kalacaksınız. Ülke olarak biz bu değişimi yönetmek için okullarda kodlamayı öğretiyoruz. Artık okullarda bilgiden çok değerler eğitimini veriyoruz. Bunun yanında az önce söylediğim birtakım nitelikleri kazandırmak için sosyal yönü güçlü olan, kendisine güveni yüksek olan bireyler yetiştirmek için eğitim sistemini tabi ki yeniden yapılandırıyoruz."

SINIR ÖTESİNE EĞİTİM

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de üniversitelerinde eğitim gören 53 bin 500 öğrenciden 9 bin 500'ünün bugün mezun olduğunu söyledi. Üniversitenin bünyesinde farklı ülkeden yüzlerce öğrenciyi barındırdığını bunun için özel bir durumunun olduğunu belirten Gür, "Kurumumuz 4 bin 200 öğrencimiz 107 ülkeden uluslararası öğrenci konumundadır. Dolayısıyla çok renkli, çok dilli ve çok kültürlü bir üniversiteyiz. Girişimci ruhu oldukça yüksek ve farklı bir üniversiteyiz. Türkiye'nin ve bölgenin en önemli üniversitelerinden biriyiz. Türkiye'de Suriyeli öğrencilere en fazla sahip çıkan üniversiteyiz. Bu anlamda bünyemizde 2 bin 200 Suriyeliye eğitim veriyoruz. Onlara sınırın ötesinde meslek yüksek okulu açtık ve orada eğitim vereceğiz. Önümüzdeki aylarda oraya giderek alt yapı çalışmalarını yapacağız ve onlara yerinde hizmet vereceğiz."

DİPLOMALAR PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ

Mezun öğrencilerin Gaziantep Üniversitesi andını okuması sonrasında diploma ve hediyeleri Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek,Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Mehmet Sait Kirazoğlu, Bayram Yılmazkaya, Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Şehinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Şehmus Demir, Prof. Dr. Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından verildi. AYŞEGÜL BAĞCI