Gaziantep’te, Üniversite Bulvarında feci bir kaza meydana geldi ve Mustafa Yalçın'ın kullandığı otomobil buz nedeniyle kayıp karşı şerite uçtu. Kazada Mustafa Yalçın'ın eşi Neval Yalçın (35) ve çocukları Döndü Y. (7) ve Muhammed Hanifi (9) hayatını kaybetti. 3 yaşındaki Mehmet ise yaralı olarak kurtuldu.

Kaza, gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Üniversite Bulvarı istikametinden şehir merkezine giden Mustafa Yalçın'ın kullandığı 06 BD 3777 plakalı otomobil, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak karşı şeride uçtu. Karşı yönden gelen Muhammed Şakir D. yönetimindeki 27 J 3742 plakalı otomobille çarpıştıktan sonra Orman ve Su işleri Bakanlığının demir kapısını deviren otomobil hurdaya dönerken, iki çocuk çarpmanın etkisiyle araçtan fırladı.

EMNİYET KEMERLERİ TAKILI DEĞİLDİ

Kazada emniyet kemerlerinin takılı olmadığı belirtilen anne Neval Yalçın ile, biri kaldırıma diğeri resmi bir kurumun bahçesine fırlayan iki çocuk hayatını kaybetti. Olay yerinde yaralanan anne ile 3 yaşındaki Mehmet ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Ancak Neval Yalçın, Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Mehmet'in ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Cenazeler, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

MUSTAFA YALÇIN DA YARALI

Öte yandan aracı kullanan Mustafa Yalçın'ın da yaralı olarak Dr.Ersn Arslan devlet hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Durumunun ciddi olduğu belirtilen Yalçın'ın tedavisinin devam ettiği bildirildi.

ÖBÜR ARAÇTAKİLER DE YARALANDI

Diğer otomobilde bulunan Mustafa Ö. (20), Selçuk Ö. (22) ve Mustafa Y. de 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde sıkışan sürücü Muhammed Şakir D. ise itfaiye tarafından sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle kapanan yol, araçların kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açılırken belediye ekipleri buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda tuzlama çalışması yaptı. İHA