Dünyadaki turizm sektörünün aynası konumunda olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) kapılarını açtı. Gaziantep fuarda UNESCO başarısını ön plana çıkardı. Gaziantep lezzetlerine hayran kalan ziyaretçiler bu eşsiz tadları yerinde bulma imkanı sağlayacaklarını belirtiler.

190 ülkeden katılımcının yeraldığı Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da katıldı. Bakan Ünal, "50 milyon turist ve 50 milyar turizm gelirini gerçekleştirmemiz hiç de uzak değil. Kendinize güvenin, ülkenize güvenin, moralimizi yüksek tutalım" dedi.

Fuarda; Gaziantep’in kültür, turizm, tarih ve unutulmaz lezzetlerin tanıtımı da yapılıyor. Turizimcileri ve ziyaretçileri standa ağırlayan Gaziantep heyeti konuklara baklava, Antep fıstığı, cevizli sucuk ve fıstıklı lokum ikramında bulundu. Ayrıca Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca broşürler ve kitapçıklar, Gaziantep'i tanıtan kısa film cd'si, dergi ile çingene kız simgeli metal kartvizitlikler ziyaretcilere hediye edildi. Bu yıl 50'ncisi düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na Türkiye'yi, toplam 3.079 m2'lik alanda kurulan 116 stantta, 127 katılımcı temsil ediyor. Bülten