Baba Eyyüp Sultagan, oğlunun daha önce Gaziantep'te çalıştığını, daha sonra şirketi tarafından Muş'ta görevlendirildiğini söyledi.

Oğlunun ölçüm çalışması sırasında Varto Çayı'ndan geçerken akıntıya kapıldığını ve kaybolduğunu ifade eden Sultagan, ''Peşinden koşuyorlar falan. Sonra suyun içinde kaybetmişler. Aynı günün gecesinden kalkıp gittik. Sivil savunma ekipleri, dalgıçlar arama yaptı ama oğlum bulunamadı'' dedi.
BOYNUMUZ BÜKÜK

Uzun süre oğlunun bulunacağı ümidiyle Muş'ta uzun süre kaldıklarını, birçok yetkiliyle görüştüklerini ancak bir sonuç alınamadığını ifade eden Sultagan, "6.5 aydır ben deli gibiyim. Hanımımın başında saç kalmadı, hepsi beyazladı. Çoluğumun çocuğumun hepsinin boynu bükük. Bir yandan çoluk çocuk perişan, bir yandan borçlandık. Belki mezarı olsa bir teselli olur. 'Sudan çıkmış olabilir mi- Çıktı da birisi mi kaçırdı acaba' diyenler oluyor. Eşim bu yorumları duymamak için dışarı da çıkmıyor. En azından oğlumun bir mezarı olsun, yeri yurdu belli olsun istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Acaba birisi sudan çıkarıp gömdü mü- Kafamızda bir sürü soru işareti var. Eğer bilen, duyan varsa Allah rızası için bize ulaşsın.''