Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan Yıldız Teknik Üniversitesinde söyleşi yapacak.

Uzun yıllardır Gaziantep’in tanıtımı için çeşitli faaliyetlerde yer alan Yazar Ahmet Ümit ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde söyleşi yapacak. Gaziantep’in tarihi markalarını ve gastronomik yapısını masaya yatırarak Gaziantep için önemli bir sayfa açılmasını sağlayacak.

MUTFAK KÜLTÜRÜ

Gaziantep’in bir gastronomi kenti olması yolundaki çabaları ve Gaziantep mutfak kültürünün tanıtımı için yaptığı çalışmalarla bilinen İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Ünlü Yazar Ahmet Ümit Gaziantep’in birçok özelliğini masaya yatırarak öğrencilerle paylaşacak. Söyleşinin ardından 5 Nisan 2014 tarihinde Gaziantep’e gelecek olan Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm öğrencileri Gaziantep’in kent planlaması ve dokusunu inceleyerek çeşitli araştırmalar yürütecek.

ÜMİT KÜLTÜRÜ ANLATACAK

Söyleşi öncesi bir değerlendirme yapan Ahmet Ümit Gaziantep’in bir marka kent olduğunu, binlerce yıllık bilgi ve kültür birikiminin bunun en iyi ispatı olduğunu ifade ederek “Tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar gelen süreçte yer alan tarihi öğeler ve medeniyeler Gaziantep’in tarihi marka olan bir kent olmasının en önemli göstergesidir. Hitit öncesi dönemlerden başlayarak, Hitit, Geç Hitit, Grek, Roma, Bizans, Beylikler, Selçuklu, Osmanlı ve günümüz Cumhuriyet Türkiye’sine ait kültürler ve öğelerle Gaziantep tarihi marka bir kenttir. Bugün İstanbul’dan vereceğimiz en önemli mesaj Gaziantep’in bu sahip olduğu markalarla birlikte yaşanır kentler arasında yer almasına yönelik önemli bir adım atmaktır. Gaziantep sanayi üretimiyle ilgili markaları yanında, tarihi dokusu ve sahip olduğu antik kentleri, ören yerleri, arkeolojik parkları, kaleleri, han ve hamamları ve eski evleriyle birçok markayı barındıran ve bu markalarıyla dünya literatüründe önemli yer tutan bir kenttir" dedi.

GURME KENTİ GAZİANTEP

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde söyleşi yapacak olan Tahir Tekin Öztan’da son dönemlerde yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerinde gösterdikleri çaba ve çalışmaların önemli oranda geri düşününü almaya başladıklarını ifade ederek Ahmet Ümit’le birlikte yürütülecek çalışmaların Gaziantep kültürünün dünya kültürleri arasında daha üst sıralarda yer alması için büyük önem taşıyacağını belirtti. Yazar Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan’ın Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanlığının davetiyle bugün günü saat 10.00’da Yıldız Teknik Üniversitesinde söyleşi yapacağı da açıklandı.