MHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ilk ziyaretini Gazetemize yaptı. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile görüş alışverişinde bulunan Ümit Özdağ, MHP'nin listesinin 99'dan bu yana oluşturulmuş en iyi liste olduğunu söyledi. Özdağ, "MHP öyle bir kadroyla geliyorki Türkiye'yi yönetmeye hazır" dedi. Özdağ, AK Parti'nin yaşlandığını ve kendi içinde kavgalı konuma düştüğünü belirterek, "Bunu ben MHP olarak söylemiyorum, siyaset bilimi profesörü olarak söylüyorum, bunu Abdullah Gül de söylüyor. O da aynı tesbiti yaptı. Cumhurbaşkanı merkez bankası başkanıyla kavga ederken aslında Babacan'ın ekonomik politikasıyla kavga ediyor, yaklaşımıyla kavga ediyor. Bülent Arınç, Melih Gökçek ile kavga ederken bu kavgayı Cumhurbaşkanı adına yapıyor. Ak Parti çok parçalanmış, çok yorgun bir kadro. Ve seçim propagandası oluşturmakta da büyük sıkıntı çekiyorlar. Ak Parti'nin büyük propaganda parası var, fakat büyük fikir yok" dedi.

DAVUTOĞLU BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYOR!

İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve milletvekili adayı Mezine Sırakaya ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden Ümit Özdağ, Başkanlık sistemini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istemeden savunacağını iddia etti. Özdağ, "Anayasayı değiştireceğiz diyorlar, başkanlık sisteminden söz ediyorlar. Anayasayı değiştireceğiz diyorlar, federasyonu açık açık söyleyemiyorlar, başka yaklaşımlarla dolaylı olarak ifade ediyorlar. Ama bunu seçmene anlatamazlar. Davutoğlu istemediği bir şeyi savunacak, Davutoğlu başkanlık sistemini istemiyor. Bunu seçim süresince sürekli CHP, MHP gündeme getirecek. Bu kendilerine önemli bir sıkıntı olacak" dedi.

İŞ DÜNYASININ BEĞENECEĞİ İSİMLER VAR

MHP'nin listesinin çok iyi olduğunu dile getiren Özdağ, "MHP'de şu anda görevde olmayan bir genel başkan yardımcısı ve aday olmayan bir genel başkan yardımcısının ifadesiyle bu listede ben yokum ama 1999'dan beri MHP'nin oluşturduğu en iyi liste dedi. Hakikaten iyi bir kadro oluştu. Ekonomide çok yetkin isimler var. Ekonomide programınız olması yetmiyor. İş dünyası bu programı yönetecek insanları görmek istiyor. Erhan Uslu, Ali Yücelen gibi önemli isimler var. Ayrıca MHP'nin uzun zamandır görev yapan kendi ekibi var, bir ekonomist kadrosu var. Dinamik genç kadrolarda var. İktisat bir bilim. İyi bir kadronuz olmazsa çökersiniz. Bu kadro Türkiye'ye son 12 yıldan beri uygulanan iç tüketime yönelik kalkınma modelini aşan ve ihracata ve üretime yönelik yeni bir modelle yaklaşıyorlar" diye konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU STRATEJİK BİR HAMLE

Ortadoğuda bir iç savaş yaşandığını ve Genel Başkanının çok stratejik bir hamle yaptığını ifade eden Özdağ, "Birçok insan başlangıçta anlamadı, nereden çıktı, oy getirir mi dediler. İstanbul 2. Bölge birinci sıra adayımız Ekmeleddin bey müthiş bir hamledir. Ortadoğuda ve dünyada, Ortadoğu konusunda tartışmasız en saygın isimdir. Bugün Suudi kralını aradığı zamanda anında telefonla görüşebilecek durumdadır. Ortadoğu ile ilgili bundan sonra Moskova'da, Brüksel'de, Washington'da MHP'ye çok fazla bakacaktır. Çünkü kadrosunda böyle bir adam var. Ortadoğu'da herkesle istediği zaman görüşebilecek isim var. Barış sağduyu ile anılan bir insan. MHP öyle bir kadroyla geliyorki Türkiye'yi yönetmeye hazır. Seçimde birinci parti olursunuz olmazsınız ayrıdır ama siz o yönetmeye hazır olduğunuz zaman toplum bunu bir şekilde algılıyor ve öyle bir siyasetin kendi yapısı içerisinde şekillenme oluyorki o hazır kadro siyaseti şekillendiren önemli unsurlardan bir tanesi haline geliyor" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL'E KATILIYORUM

Abdullah Gül'ün güçlü bir muhalefet olması gerektiği yönündeki sözlerine katıldığını söyleyen Özdağ, "Ben kendisine katılıyorum. Akp'nin güçlü bir muhalefet parti olmasını çok arzularım" dedi.

GENÇ KADROLARA SANDIK EĞİTİMİ VERİLECEK

Sandıkta maniplasyonu bir şekilde engelleyeceklerini, buna çok kararlı olduklarını söyleyen Özdağ, her sandıkta ikişer kişi olacağını, çok deneyimli kadrolarla çalışacaklarını belirtti. Özdağ, "Bir grup teknik arkadaşımla geldim. Yakında bu konuda Avukat bir uzman arkadaşta gelecek, genç kadrolara eğitim verecek. Aynı zamanda Türkiye'nin platformu diye bir sivil toplum örgütlenmesi var. Bunlar Ankara'nın platformu olarak başladılar ve CHP'den daha iyi çalıştılar. Aslında CHP Ankara'da seçim kazandı ama ellerinden oyunlarla alındı. Aynı numarayı Adana'da çekmek istediler ama izin vermedik. Burada da vermeyeceğiz, başka yerde de vermeyeceğiz" dedi. HABER MERKEZİ