*Küçük bir rantiye kesimi hariç, MHP'lisi, CHP'lisi, AKP'lisi, AKP'nin Suriye politikasından bıktı

*Türkiye'ye sızan IŞİD'lı sayısı 4 değil 12'dir. Bunlar sahte T.C. nüfus cüzdanı taşıyor

*Gaziantep'te emniyet, jandarma ve MİT'in eleman sayısı ve kaynakları derhal artırılmalı

*Suriye iş savaşı ilimizde uyuşturucu ve fuhuşu artırdı, bunu AKP'li yöneticilerin dışında herkes biliyor

*Bizdeki verilere göre Gaziantep'te bir IŞİD'li terörist 9 Ekimden bu yana eylem amacıyla bekliyor

*Ortaya çıkan cephaneliğin Gaziantep'teki cephaneliğin sadece yüzde 1'i olduğunu düşünüyoruz

*Bu seçimde Ak Parti, CHP'nin yanısıra HDP'den de oy alacağız

Keşke bunları duymasaydık

MHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'in getirildiği durumu gözler önüne serdi. Yanlış Suriye politikasından dolayı kentte güvenlik sorunu bulunduğunu, uyuşturucu ve fuhuşta artış olduğunu iddia eden Özdağ, "Gaziantep uyuşturucu baronlarının pençesinde. Şehrimizin bazı bölgeleri fuhuş çetelerinin eline geçti" dedi.

Tavacı Recep Usta'da düzenlenen basın toplantısına MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve milletvekili adayları da katıldı. Burada önemli açıklamalar yapan Özdağ, Ak Parti'nin sürekli oy kaybettiğini, bu nedenle şehre çok yüklendiklerini iddia ederek, "Bu yüklenmenin tepki oluşturduğunu görüyoruz. Başbakan'ın toplantısına katılan işadamlarıyla görüştüm, tepki var, tatmin edici açıklamalar yok. Ak Parti'de panik varken biz çok rahatız" dedi.

HDP'DEN OY ALACAĞIZ

CHP, Ak Parti'nin yanısıra HDP'den de oy alacaklarını belirten Özdağ, "ilçe adaylarımız çok iyi çalışıyor. Gidilmedik köy bırakmıyoruz" dedi.

SALONDA EZİLDİLER

GAMEP'in ödül töreninde Fatma Şahin'in Suriye politikasıyla ilgili sözlerine gösterdiği tepkiyi sorduğumuz Özdağ, "20 kişiye ödül verdiği, 15'inin kendisine Suriye konuşmasından dolayı teşekkür ettiğini belirten Özdağ, "Genç arkadaş bağırmasaydı, bunları tv'de tartışmaya hazırmısınız diyecektim" dedi. Ak Parti'nin seçmen üzerinde baskı yıldırma ve korkutma politikalarıyla sonuç almaya çalıştığını ancak bunun ters tepeceğini söyleyen Özdağ, "Gaziantep halkı 7 haziran öncesinde taviz vermediği gibi 1 kasım seçimlerindede taviz vermeyecektir. Türkiye ve Gaziantep'te Ak Parti'nin durdurulamaz aşağı inişi başlamıştır" dedi.

SAYIN BAHÇELİ VE BEN UYARDIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım seçimlerine giderken güvenlikle ilgili öngörüsünün çıktığını, Ankara garında dünyanın en büyük terör eylemlerinden birinin gerçekleştiğini söyleyen Özdağ, "Ankara'da IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör eyleminin yaklaştığını 5 Eylül 2015'te TBMM bahçesinde Samanyolu haber televizyonuna verdiğim demeçte bende Ankara Çankaya'da kitlesel kıyım amaçlı bir saldırı için istihbarat çalışması yapıyor diyerek ifade etmiştim" dedi.

AKP IŞİD'E İYİLİK YAPIYOR

İktidarın bütün kafa karıştırmalarına, IŞİD'in bu eylemdeki rolünü küçültme girişimine rağmen IŞİD'in Ankara kitle katliamını gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu iddia eden Özdağ, "Birkaç gün önce IŞİD'i nankör olmakla suçlayan Sayın Davutoğlu, böylece açık bir şekilde Akp hükümetinin IŞİD ile birlikte olduğu ilişki biçimini de ortaya koymuştur. AKP IŞİD'e iyilik yapmaktadır. IŞİD ise bu iyiliğe karşı kötülükle karşılık vermiştir" dedi.

POLİS SAYISI NEDEN AZ?

Güvenlik güçlerinin Eylül başında IŞİD eyleminin gerçekleşeceğini bildiklerini iddia eden Özdağ, "Eylemden birkaç gün önce somut istihbarat gelmiş olmasına rağmen IŞİD canlı bombacılar ne yazıkki yakalanamamıştır. Ankara'da orta büyüklükte bir miting için 4 bin 500 polis görevlendirilirken, neden katliamın olduğu gün 1500 polisin görevlendirildiğiyle ilgili. Toplanma bölgesinde bile 14 bin kişinin biraraya geldiği gözönünde bulundurulursa görevlendirilen polis sayısının çok az olduğu görülür. 1 Kasım sonrasında hukuk çizgisinde kurulacak bir hükümet Ankara Gar meydanında gerçekten nelerin olduğunu araştıracaktır" dedi.

IŞİD'NİN GEMİ VE UÇAK KAÇIRACAK ALTYAPISI YOK

Özdağ, emniyet kaynaklarının Türkiye'ye biri yabancı uyruklu bayan, 3 Türk uyruklu toplam 4 teröristin sızdığını bildirdiğini de belirterek şunları söyledi:"Bunların adlarının Ömer Deniz, Muhammed Z.A., Savaş Y. ve Kazakistan doğumlu Valantina S. olduğu açıklanmıştır. Anılan teröristlerin uçak ve gemi kaçırma amacıyla sızdıkları açıklanmıştır. Uçak ve gemi kaçırmak kapsamlı bir alt yapı çalışmasını gerektirir. IŞİD'in uçak ve gemi kaçıracak kadar güçlü bir altyapısının olduğunu düşünmüyorum. IŞİD'in eylem pratiğindede bu tür eylemlere rastlanmamaktadır" dedi.

SIZAN IŞİD SAYISI 4 DEĞİL, 12

Türkiye'ye sızan IŞİD'lı sayısının 4 değil 12 olduğunu iddia eden Özdağ, bunların büyük bir bölümünün T.C. nüfus cüzdanına sahip olduğunu ancak nüfus cüzdanlarının sahte olduğunu belirtti. Özdağ, "Türkiye'ye kısa aralıklarla 4 ve 8 kişilik iki grup halinde Suriye sınırından sızmışlardır. Gaziantep üzerinden Türkiye'ye yayıldıkları tahmin edilmektedir. Ne kadarının hala Gaziantep'te oldukları veya olmadıklarını bilmiyoruz. Dün sabaha karşı Türkiye'ye giren 8 eylemciden oluşan ikinci dalganın nerede olduğu konusunda hiç bir emare yok. IŞİD'li Türkiye'ye girme amacının uçak veya gemi kaçırmak olduğunu düşünmüyorum. IŞİDli teröristler eğer gerçekleştirebilirlerse Ankara'da yapmış oldukları gibi kitlesel katliamlar gerçekleştireceklerdir" dedi.

TÜRKİYE'NİN ADI CİHADİS OTOYOLUNA ÇIKTI

Türkiye'nin AKP hükümetinin Suriye politikasının bedelini ödediğini, Şam'da Emevi camiinde cuma namazı kılacağız diye yola çıkanların ülkemizin değişik kentlerinin camilerinde cenaze namazı kılınmasının önünü açtıklarını dile getiren Özdağ, "IŞİD'li terörist grupların Türkiye'ye Suriye sınırından girmeleri AKP hükümetinin hala Türkiye-Suriye sınırında güvenliği sağlayamadığını açık şekilde göstermektedir. Sınırımız hala elek gibi geçirgen olmaya devam etmektedir. AKP'nin sınırda güvenliği sağlayacak iradeye sahip olmaması, hatta 2011 sonrasında sınırı cihatçı Selefilerin geçişine açması yabancı basında Türkiye'nin adının cihadis otoyoluna çıkmasına neden olmuştur. MHP iktidarında izinsiz sinek bile giremeyecektir" dedi.

BİR TERÖRİST GAZİANTEP'TE EYLEM İÇİN BEKLİYOR

'Bizdeki verilere göre Gaziantep'te bir IŞİDlı terörist 9 Ekimden bu yana eylem amacıyla beklemektedir' diyen Özdağ, "Güvenlik güçlerinde bu bilginin olduğunu düşünüyorum. 24 Ekim'de Gaziantep'te 1.70 boylarında esmer zayıf görünümlü teröristlerden Savaş Yıldız'a benzediğini polis kaynaklarından öğrendiğimiz bir kişi MHP Adayı Av. Ejder Demir'in bürosunun yakınlarında görülmüştür. Olay yerine gelen tanık IŞİD mensubunu tanımıştır. Daha sonra aynı şahsın Osmangazi'de görüldüğü bize ulaşan bilgiler arasandadır ama ne yazıkki yakalanamamıştır.

Bu şahsın polis tarafından bir an önce bulunması ve Savaş Yıldız olup olmadığının belirlenmesi Gaziantep'in rahatlamasını sağlayacaktır" diye konuştu.

GAZİANTEP'İN YÜZDE 92'Sİ SURİYE POLİTİKASINI BEĞENMİYOR

Gaziantep'te MHP'li, CHP'li, AKP'li yüzde 92 bir çoğunluğun AKP'nin Suriye politikasını beğenmediğini, Gaziantep'in AKP'nin Suriye politikalarına hayır dediğini ifade eden Özdağ, "Bunu GAMEP'in düzenlemiş olduğu toplantıda benim yapmış olduğum AKP'nin Suriye politikasını eleştirdiğim politikaya katılanların vermiş olduğu tepkide gayet açık bir şekilde ortaya koymuştur. AKP'nin Suriye politikası Gazi şehrimizi terör örgütlerinin lojistik merkezi haline getirmiştir. Bu artık gizlenemeyecek bir hale gelmiştir. 16 Ekim'de Karataş Yeditepe mahallesinde yapılan operasyonda ortaya çıkan cehnaneliğin Gaziantep'teki cephaneliğin sadece yüzde 1'inin olduğunu düşünüyoruz" dedi.

PKK GAZİANTEP'TE FAALİYETLERİNİ ARTIRDI

PKK kent merkezi ve kırsalında faaliyetlerini artırdığını da öne süren Özdağ, Gaziantep-Yavuzeli yolunda 20, İslahiye -Nurdağı arasında 13 kişilik iki terörist grubun faaliyet gösterdiğini dile getirerek, "PKK terör örgütünün Gaziantep içinde de faaliyetlerinde artış vardır. Kentimizin bazı bölgeleri PKK'lı teröristlerin tacizlerinden dolayı güvenilir olmaktan çıkmıştır. PKK'lı teröristler Gaziantep'i Diyarbakırlaştırmanın rüyasını görmektedir. Diyarbakır'da PKK'nın kazandığı etkinliği bir gün Gaziantep'te de kurma hayalleri kurmaktadır. PKK'nın gördüğü bu rüyayı bir zamanlar Ermeni çeteleri de görmüştü" dedi.

YABANCI SERMAYE GELMİYOR

Bütün bu gelişmelerin Gaziantep konusunda zihinlerde olumsuz bir algı yarattığını, yabancı sermaye temsilcilerinin ülkemizde değil yatırım yapmak iş görüşmesi yapmak için bile gelmediğini bildiklerini ifade eden Özdağ, "Bu nedenle Gaziantepli işadamları iş görüşmesi yapmak için İstanbul'da yabancı sermaye temsilcileriyle buluşmak zorunda kalıyorlar" dedi.

UYUŞTURUCU 12 YAŞINA KADAR İNDİ

Suriye iş savaşının ilimizde uyuşturucu ve fuhuşu artırdığını, bunu AK Parti yöneticilerinin dışında herkesin bildiğini söyleyen Özdağ, Gaziantep'in uyuşturucu baronlarının pençesinde olduğunu iddia etti. Özdağ, "Uyuşturucu kullanımı 12 yaşına kadar inmiştir. Okulların kantinlerinde uyuşturucu çıktığı bilinmektedir. Uyuşturucu bu kadar vahim bir sorun olmasına rağmen Gaziantep'i yönetenler sorunu görmezlikten gelmekte ısrar etmektedirler. Tabi uyuşturucu sadece polisiye önlemlerle üstesinden gelinecek bir durum değildir" diye konuştu.

GAZİANTEP'İN GÜVENLİKTE GELDİĞİ NOKTA

Gazi kentimize AKP'nin Suriye politikası nedeniyle musallat olan bir diğer sorunun ise fuhuş olduğunu, Suriyeli misafirlerin yüzbinlerle Gaziantep'e gelmesi nedeniyle şehrimizin bazı bölgelerinin fuhuş çetelerinin eline geçtiğini belirten Özdağ, "Suriye'den gelen insanlar büyük bir ihmal edilmişlikle karşı karşıya kalarak çoğu kez karınlarıı doyurmak için birileri tarafından fuhuş batağına sürüklenmektedir. Sistematik fuhuş Gaziantep'in ahlaki temellerine yapılan bir saldırıdır. Nitekim geçtiğimiz günlerde gündüz gözünde 4 kişilik bir çetenin Alleben göletinden dönen bir karı kocanın önünü keserek genç kadını kaçırması ve tecavüz etmeleri Gaziantep'te güvenliğin ulaştığı noktayı göstermesi açısından çarpıcı bir örnektir" dedi.

İLİMİZDE GÜVENLİK SAYISI ARTIRILMALI

Gaziantep'te emniyet, jandarma ve MİT'in eleman sayısı ve kaynaklarının derhal artırılması, istihbarat, terörle mücadele şubelerindeki polis sayısının takviye edilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, "Polis Gaziantep merkezinde de 600 lira ek tazminat almak durumunda olmalı. Bazıları Gaziantep'in kıyısında sanki bir iç savaş yaşanmıyor gibi kendini ve Gazianteplileri kandırmaktadır. Allah korusun Gaziantep'te olacak bir saldırının bedelini kendilerini kandıranlar değil Gaziantep halkı öder. Gaziantep bütün bunlara layık değildir. Sayıları 400 bin civarında olan Suriyeli misafirler Gaziantep üzerinde olağanüstü bir yük oluşturmaktadır" dedi.

1 KASIM'DA FIRSAT

'Suriye'ye barış ve geri dönecekleri Suriye'de bir vatan vaadediyoruz' diyen Özdağ, Gaziantep ve Türkiye'nin hızla Suriye iç savaşından uzaklaştırılması gerektiğini, çünkü Suriye iç savaşının Gaziantep'in ekonomisine, güvenliğine, sosyal dokusuna daha fazla zarar vermesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Özdağ, "Gaziantepliler küçük bir rantiye kesimi hariç, MHP'lisi, CHP'lisi, AKP'lisi, AKP'nin Suriye politikasından bıkmışlar. Bu öngörüsüz Suriye politikası seçmene 1 Kasım'da büyük bir fırsat vermektedir. Gaziantepli seçmen bu fırsatı değerlendirecektir" şeklinde konuştu. MERAL KINACILAR