Kamuda çalışanlar yaklaşık 2 milyon taşeron işçisinin umudu bir başka seçime kaldı.
Hayat çok uzun bir maraton değil her günün her ayın çok önemi var. Geçen günü tekrar yaşamak mümkün değildir.
Haziran ayı ve kasım ayında peş peşe yapılan seçimlerde özellikle 2. seçim kasım ayı öncesi yapılan seçim çalışmalarında çok alanda vatandaşa bol keseden umut dağıtıldı bunlardan en önemlilerinden birisi taşeron şirketler aracılığıyla çalışan işçilere kadro sözü verilmiş olmasıydı.
Vatandaş biraz umutlandı biraz sevindi beklemeye başladı 
Hani GAZİANTEPİMİZİN güzel bir sözü var ' FAKİRİN EKMEĞİ ÜMİT YE MAMET YE BIKINCAYA KADAR USANINCAYA KADAR YE.

Bu siyasi sözler de vatandaşın eline geçmeyen ekmeği gibi oldu.
İşten atma tehdit ile korkutup sindiriliyor 
İşçilerimize ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Dışarıda senin gibi tahsilli olup boş gezen dolu doğru işsiz çok işci bulmak kolay.
Ben şunu düşünüyorum bu gidişat sürerse gençler geleceğe ümitle baka bilecekler mi?
Gençler yuva kura bilecekler mi?
Kurulan yuvalar sürdürüle bilecek mi?
Çevreme bakıyorum 1500 TL ye iş bulan üniversite mezunları mutlu oluyorlar
İş bulama yan üniversite mezunları bu geçler ne olacak?
Düzenli bir geliri olmayan devamlı bir iş garantisi olmayan bir genç geleceğe umutla baka bilir mi? Hayalleri olabilir mi?
İş bulan bulama yan küçük ve orta ölçekli esnaf sermayesini riske atan iş adamları vatandaşlarımızın istikrarı mutluluğu sağlamak kimin görevi?

İş bulan bulama yan küçük ve orta ölçekli esnaf sermayesini riske atan iş adamları vatandaşlarımızın istikrarı mutluluğu sağlamak kimin görevi?
kimin yanına gitsem yaptığı iş durmuş para kazanamıyor başka iş yapma arayışında.Siyasi otorite düzeni kurmalı.Bunun yolu Cevre ülkelerle dostluk sağlanmalı.O zaman esnafın iş adamının yolu açılır.Şimdi üretmek bir dert satmak çok zor oldu. çark durunca hep beraber sıkıntı ortaya çıktı.
Düzen kurulacak ki gençler iş imkanı bulsun geleceğe ümitle baksın.
Seçim dönemi taşeron işçilere kadrolu olma sözü ne oldu?

Biraz araştırdım sendikaları aradım bir bilene sordum İktidarın şuan konuyla ilgili yasa tasarısı komisyondan olduğu gibi geçerse ki geçer genel kuruldan da geçer çünkü çoğunluğu var.

Şuan komisyonda görüşülen yasa tasarısına göre belediyeler kapsam dışında acaba belediyeler taşeron şirketlerin sorununu kendi meclislerin demi çözecekler bu mümkün mü? Sağlık bakanlığında çalışan o kadar taşeron işçisinin sadece sağlık personeli olanlar kapsam içine alınıyor;

DİĞERLERİ NE OLACAK?

Bu soruların cevaplarını arıyorum. Taşeron şirketler denince belediyeler akla gelir şuan toplu taşımada çalışan vatmanlar( tramvay sürücüleri) otobüs sürücüleri bu sistemde çalışan diğer işçiler ümitle bekliyorlar eğer varsa bir ümit o gençlere müjdeyi beraber verelim…