Gaziantepli Taekwondo hakemlerimizden Mustafa Akpınar ve Ahmet Fıstıkçı, Almanya’nın Bonn şehrinde düzenlenen Uluslar Arası Taekwondo hakem kursuna katıldılar.

Dünya Taekwondo Federasyonunun düzenlediği Uluslar Arası Hakem Kursuna Türkiye’den toplam 9 hakem katılırken, Gaziantepli hakemler şehrimiz adına ilk uluslararası hakemimiz oldular.

Uzun yılardır Taekwondo sporuna hizmet eden Akpınar ve Fıstıkçı, ülke içinde ki bütün organizasyonlarda federasyon tarafından tercih edilen hakemler arasında sürekli ilk sıraları alırlarken, bundan sonra Uluslar Arası müsabakalarda da ülkemizi ve Gaziantep’i temsil edecekler.

Amaçlarının sadece antrenör ve sporcu yetiştirmek olmadığını söyleyen Taekwondo il temsilcisi Veysel Döşüçukur, “Aynı zamanda hakem de yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu zamana kadar katıldıkları bütün müsabakalarda sorunsuz bir şekilde hakemlik yapan Mustafa Akpınar ve Ahmet Fıstıkçı, hak ettikleri Uluslar Arası yarışmalarda da artık bundan sonra görevlerini her zaman olduğu gibi layıkıyla yapacaklardır. İki kardeşimizin aldıkları sertifikaların ardından camia olarak haklı bir gurur yaşadık” diye konuştu.MUHARREM TÜRKOĞLU