Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gelenekten, Geleceğe Kutnu defilesi Zeugma Müzesi'nde yapıldı. Ünlü mankenlerin sahne aldığı defileyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekilleri, belediye başkanları ve büyükelçilerde izledi.

Çavuşoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, büyükelçiler ve beraberindeki heyet Dilek Hanif'in defilesini izledi. Dilek Hanif defileden sonra sahneye çıkarak, izleyenleri selamladı. Defilenin sponsoru İconova'ya hediye takdim edildi. Çingene kızı tablosunu Mesut Acar ve Esat Şireci aldı.

ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYACAĞIZ

Fatma Şahin, defilede yaptığı konuşmada, saray kumaşı olarak bilinen kutnu kumaşının uluslararası boyutta tanıtılmasının önemini anlattı.Kutnu kumaşının modernize edilerek geleceğe taşınacağını belirten Şahin, "Bu, büyük bir emanet ve sorumluluk. Biz, zenginliğin kültürel miras olduğunu biliyoruz. Biz de kültürel belediyecilik alanında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu anlamda kutnunun da kültürümüzde ayrı bir yeri var. Kutnu kumaşını modernize ederek geçmişten geleceğe taşımak ve uluslararası boyutta tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.