(İHA) - Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığı, Lice’de yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığı tarafından organize edilen protestoya yoğun katılım oldu. Kırkayak Parkı’nda toplanan ülkücüler, sloganlar atarak Yeşilsu Parkı’na doğru yürüdü. ‘Alparslan Türkeş’in Askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyerek sloganlar atan ülkücüler, Lice’de kimliği belirsiz yüzü kapalı iki kişi tarafından 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri alandaki Türk Bayrağı’nın indirilmesini protesto etti. Yeşilsu Parkı’nda yer alan Şehitler Abidesi önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Doğan, “Bölgede Türk devletinin etkisi giderek azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır” dedi.
Doğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir.”
Türk milletine seslenen Doğan, yaşanan olayda sessiz kalmamalarını isteyerek, “Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatanlar ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz, Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız” diye konuştu.