Gaziantep Ülkü Ocakları, Çin devletinin Doğu Türkistan’da Müslümanlara yaptığı baskılara tepki gösterdi.

Gaziantep’te Yeşilsu Parkı’ndan Suriye Türkmenlerinin de katılımıyla yürüyüş yaparak Kırkayak Parkı’na gelen Gaziantep Ülkü Ocakları, burada bir basın açıklaması yaparak tepkilerini ortaya koydu.

Açıklamayı Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran ile Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan yaptı.

Başkan Yozbatıran, Müslüman ve Türk olmayı başlı başına bir tehdit unsuru olarak gören Çin'in, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına aldığını, ya idam ya da işkence sonucu katlettiğini belirtti.

Yozbatıran, Çin'in Doğu Türkistanlı soydaşların milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirmekte olduğunu vurgulayarak, “Ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri silinmeye çalışmaktadır. Sözde insan hakları savunucuları, demokrasi şarlatanları ve mevcut siyasi iktidar, bizimle aynı dili konuşan insanlar söz konusu olduğunda, bizimle aynı dili konuşan insanlar söz konusu olduğunda, maalesef kör, sağır ve dilsiz olmuşlardır. Ülkü Ocakları vardır. Ülkü Ocakları bunlara, bu haçlı zihniyetine her zaman olduğu gibi yine dur demiştir. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve burada ülkücüler var” dedi.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise, “Yüzyılın başında gökyüzünü tek ay yıldızlı kızıl bayrağımız, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü süslüyordu” ifadelerini kullandı.

“Ey dünya bugün artık bağımsız Türk devleti var. Ay yıldızın yanına gök bayrak komşu geldi” diyen Taşdoğan, tam bağımsız Doğu Türkistan'ın çok yakında Çin’e de kendini göstereceğini açıkladı.

Çin Seddi'ne de değinen Taşdoğan, “O yaptığın Çin Seddi’ni unutma. O Çin Seddi’ni niye yaptığını hatırla. Doğu Türkistan’ın sabrını taşırdın. Türk milletinin sabrını taşırma. Dünya coğrafyası değişmeye yakındır. Sabrımızı taşırma. Coğrafyalarımızı değiştirmeyin” şeklinde konuştu.İHA