Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konusunda radikal kararlar almayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde herkesin eşit para kazanabilmesi için dönüşümlü güzergah sistemi getirmeyi amaçlıyor.

EŞİT PARA KAZANIRLAR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, otobüs ve dolmuşçularla görüşerek böyle bir sistem getirmeyi hedeflediklerini, bu sayede her otobüsün her güzergaha gitmesini sağlayarak otobüs sahiplerinin eşit para kazanmalarının sağlanmasını istediklerini söyledi.

DÖNÜŞÜMLÜ GÜZERGAH

Çanlıoğlu, bazı otobüslerin işlek olan güzergahlarda çalışırken, bazılarının ise işlek olmayan güzergahlarda benzin parasını bile çıkaramadığını söyleyen Çanlıoğlu, "Bugün Karşıyaka, Şehreküstü hattında çalışırken, 1 ay sonra Karşıyaka-Karataş hattında çalışmalı. Bu sayede eşit para kazanma şansı doğar. Şu anda biri çok kazanıyor biri az" dedi.

BAZILARI AZ, BAZILARI ÇOK KAZANIYOR

Bu sayede döğüş davaların da sona ereceğini, bu sisteme bazı otobüscülerin rıza gösterirken, çok para kazananların ise bu sisteme karşı çıktığını belirten Çanlıoğlu, "Yazık gerçekten. Bir esnaf çok kazanıyor, diğeri benzin parasını çıkaramıyor. Vicdan diyoruz. Bu uygulama Kayseri, Urfa'da uygulanıyor. Bu sistem hayata geçerse kimse kimseyi geçmeye, kırmaya çalışmaz. Ayrıca şoförler ulaşımda zam da istemez. Zira Gaziantep'te ulaşım Konya, Kayseri, Antalya'dan pahalı" diye konuştu. Meral KINACILAR