.‎Trafik Zabıta Memurları; ‎araç iç-dış temizliği, araçta toplu taşımaya engel hasar kontrolü, ‎şoför tanıtım kartı, kılık kıyafet uygunluğu, gürültü kirliliğine sebebiyet veren havalı korna, araç içi kalorifer denetiminin yanı sıra güzergâh ve hareket saatleri konusunda denetimler yaparken, kurallara uymayan toplam 36 araca cezai işlem uygulandı.

11 ARAÇ MEN EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Durağı’nda, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 20 personelden oluşan 5 ekip tarafından gerçekleştirilen ortak uygulamada, şehir içerisinde toplu taşımacılık yapan 215 toplu taşıma aracında denetim yapıldı. ‎Trafik polisleri ise, hacizli, trafik sigortası olmayan ya da süresi geçen, sürücü belgesiz ya da yetersiz sürücü belgesi ile çalışan, trafiğe çıkamayacak kadar ağır kusurlu ve ‎muayenesiz olarak çalışan araç denetimleri yaptılar. Denetimlerde emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından 14 araca çeşitli maddelerden cezai işlem yapılırken, ‎toplu taşımacılık yapmaya engel kusurları olan 11 aracı trafikten men ederek otoparka çektirildi.

TÜM DETAYLAR İNCELELENİYOR

Gaziantep halkına kaliteli bir toplu taşıma hizmeti sunmak için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, “Halkımızın toplu taşıma araçlarında daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Toplu taşıma araçlarının yönetmeliklere uygunluklarının yanı sıra vatandaşa bu hizmeti sunan araç sürücülerinin vatandaşlara karşı davranışları ve kılık kıyafetlerinden hizmeti sundukları aracın temizliği ve konforuna kadar tüm detayları inceliyoruz” dedi. BÜLTEN