CHP İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep’te sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde bile ulaşımda önemli sıkıntılar olduğunu söyledi. Köse, “Araban, Yavuzeli ve Sam köyü yollarıyla ilgili sıkıntılar bizlere iletiliyor. Büyükşehir Ulaşım komisyonu bir yıldır toplanmıyor. Varsa yoksa imar” dedi. CHP il Başkanı Muhittin Sait Köse, haftalık değerlendirme ve basın toplantısını CHP Seçim Koordinasyon Merkezinde yaptı. Köse toplantıya başlamadan önce seçimlerde en çok konuşulacak olan ‘ Alkışlıyoruz’ sloganını hayata geçirerek, önce alkışlarla protesto işlemi gerçekleştirdi.

ALEVİLERİ KIZDIRAN SORU

CHP İl Başkanı Köse; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan deneme sınavında skandal bir soru bulunduğunun ortaya çıktığını belirtti. Köse, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7.Sınıfların deneme sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinin bir sorusunda, “Yukarıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özelliklerdendir” diye soruldu. Cevaba göre Hz. Ali Sevgisi ve On İki İmam Sevgisi Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında yer alırken, “Kur’an sevgisi ve doğa sevgisi” ise bu özellikler arasında bulunmuyor. Gaziantep Belediyelerinin de sponsor olduğu bu sınavla ilgili nasıl bir işlem yapılacak, takipçisi olacağız’ dedi.

ULAŞIM, İLÇELERDE DE SORUN

Köse basın toplantısında ulaşım sorununu da dile getirdi. Köse, ‘Meclis Üyemiz Mehmet Sucu, Büyükşehir Meclisi’nde bir kez daha ulaşım sorununu gündeme getirdi. Sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde bile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Araban, Yavuzeli ve Sam köyü yollarıyla ilgili sıkıntılar bizlere iletiliyor. Ulaşımla ilgili ciddi sıkıntılar var. Büyükşehir Ulaşım komisyonu bir yıldır toplanmıyor. Varsa yoksa imar

Eğer ulaşım master planı yapamıyorsanız. CHP kadroları bu konularda seve seve akıl verir. Bir yıldır ulaşım master planı yapılmasını bekliyoruz.’ dedi.

BELEDİYE PASAJI’NDA DEDİĞİMİZE GELDİLER

Belediye Pasajıyla ilgili CHP’nin savunduğu noktaya gelindiğini söyleyen Köse, “Bir önceki dönemde Belediye Pasajının otopark yapılmasına karşı çıkmıştık. Yapılması düşünülen uygulama büyük yanlışlar içeriyordu. Ancak uyarılarımızı dikkate almadılar. CHP meclis üyelerinin red oyuna rağmen meydan ve otopark olarak düzenlenen Belediye Pasajının yeri ile ilgili yapılan imar değişikliği Gaziantep 2. İdare mahkemesinden döndü. Şimdi alınan karar mahkeme kararı ile geri alınıyor. AKP’li meclis üyeleri, muhalefet olduğumuz için yaptığımız eleştirileri kulak arkası etmekten umarız vazgeçerler. Bizim ülkemizin, şehrimizin menfaatleri için çalıştığımızı idrak ederler.’diye konuştu.

CHP’nin programlarıyla ilgili de bilgi veren Köse şunları söyledi:”Emeklilere ikramiyenin kanununu çıkaracağız. Aile sigortası kanununu TBMM’den geçireceğiz. Taşeron işçiliğe son vereceğiz. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanların faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu’nu kuracağız. Çiftçiye mazotu 1.5 TL’den vereceğiz. Asgari net 1.500 TL olacak. Siyasi partiler yasasını değiştirip yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Hiçbir üniversite öğrencisi benim yurt sorunum var demeyecek. Teşvik sistemini değiştireceğiz.’ Dedi.

MEHMET ŞEKER YANITLADI

Bir basın mensubunun ''Kredi kartı faizlerinin silinmesi, yasa çıkmadan temerrüt faizlerine nasıl müdahale edilecek?'' şeklindeki sorusunu ise Mehmet Şeker yanıtladı. Şeker '' biz bu faizleri indirirken zaten vatandaşın borcunun sadece devlete olmadığını biliyoruz. Örneğin İş Bankası,Örneğin Ziraat Bankası, özel bankalar 12 bin liralık alacağını varlık yönetimlerine 2 bin liraya satıyor, ben bundan vazgeçtim diyor. Merkez Bankasına bunun karşılığında birşey ödemeyeyim anlamında satıyor. Çünkü o gelir olarak gözüküyor, bundan kurtulmak için 2 bin liraya satıyor ne kadar siliyor 10 bin lira

10 bini vatandaştan silelim, niye varlık şirketi para kazansın? bununla ilgili yasal düzenleme çok basit, bir yere de müdahale değil bu.'' şeklinde cevap verdi.

HABER MERKEZİ