Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesi, ulaşım sektöründe çalışanlara yönelik yapılan saldırıları kınayarak çalışma alanlarının daha güvenli olmasını istedi.

Gaziantep’teki şube binasında basın açıklaması düzenleyen Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, terörden nemalananların ülkeyi kaosa sürüklediklerini ve bunun da çalışma alanlarındaki güvenliği olumsuz bir şekilde etkilediğini belirtti. Gaziantep’ten İskenderun'a giden yük trenine Osmaniye yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıyı da kınayan Fidan, "Terör her geçen gün, her alanda insanları zor durumda bırakmaktadır. Memur ve kamu çalışanlarına zarar vermektedir. Bizim iş kolumuzda bir tespitte bulunmak gerekirse 30 Temmuzda Kars’tan Erzurum'a giden trene yapılan bombalı saldırıda bir demir yolu çalışanı, bir işçimiz şehit olmuştu. Siirt’de radar istasyonuna yapılan saldırıda çok ciddi manada maddi kayıp meydana gelmişti. Doğu ve Güneydoğuda halen 9 gümrük görevlisi PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı ve haber alınamamaktadır. Her geçen gün yol kesmeler, yollara bombalı tuzaklar kurulmakta ve demir yollarına, yolcu trenlerine, yük trenlerine terör saldırıları yapmakla birlikte ulaşımın güvensizliği terör örgütü tarafından toplumumuza verilmeye çalışılmaktadır. Toplumun her kesiminin kullanmış olduğu ulaşım sektöründe meydana gelebilecek güvensizlik toplumun her kesimine sirayet ederek ülkedeki bu terör olaylarının en üst seviyeye geldiğini göstergesi olarak dayatılmak istenmektedir" dedi.

Osmaniye Düziçi bölgesinde Gaziantep’ten İskenderun'a giden yük trenine asmalı köprüde bir bombalı saldırı yapıldığını hatırlatan Fidan, "Bu saldırı sonucunda yük treninde ciddi manada hasar meydana geldi. İki tane makinist arkadaşımız yaralandı. Bunlar kamu çalışanlarının iş güvenliğini ve bölgedeki hizmetleri aksatacak duruma geldi. Tabiki birileri 7 Hazirandan sonra düğmeye bastı. 7 Hazirandan sonra terör olaylarının tırmanmasından nemalanmak isteyen birileri var. Birileri terörle birlikte ülkedeki kaos ortamından dolar, Euro ve borsanın düşüşüyle birlikte kendisine rant sağlamaya çalışıyor ancak biz kamu çalışanları, askerimizle, polisimizle birlikte, onların can güvenliğini önemsiyoruz. Çalışma alanlarının daha güvenli olmasını istiyoruz. Özellikle tren hatlarında, havaalanlarında ve karayollarında güvenlik önlemlerinin arttırılarak vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz” dedi. İHA/Haber Merkezi