Büyükşehir, Dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdürdü. Bu kapsamda ülke ve şehir ekonomisine katkı sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bugüne dek ciddi faaliyetler yürüttüğü Ukrayna’nın Kharkiv Belediyesi yetkilileriyle önemli bir işbirliğine daha imza attı.

KÖKEN EŞLİK ETTİ

Kharkiv Belediyesi Yatırım İşleri Daire Başkanlığı temsilcileri, Ukrayna parlamento meclisinden milletvekilleri ve tekstil alanında faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Kharkivli yetkililer, Organize Sanayi Bölge Başkanı Deniz Köken, Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü'yü makamında görüştü, ticari anlamda her iki şehre katkı sağlayacak konularda fikir alışverişlerinde bulundu. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika ziyaretlerinden memnun kalan heyet, Gaziantep'in ticaret hacminin büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

TEKSTİL FUARINA DAVET

Yatırım İşleri Şube Müdürü Konstantin Kudryavtsev, Gaziantepli idareci ve iş adamlarını yakın bir zamanda Kharkiv Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Fuarına davet etti. Kudryavtsev, fuarla tekstil alanında çalışan diğer iş adamlarıyla önemli görüşmeler yapılabileceğini, ticari anlamda daha fazla yol alınabileceğini dile getirerek, ilişkilerin gelişmesi için bu ziyaretin ilk adım olduğunu belirti. Heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e ve ziyarette emeği geçen herkese teşekkür etti, şehirden ayrıldı. BÜLTEN