Gaziantep Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Uğur Büget 76 yaşında yaşamını yitirdi. Büget’in ölümü Gaziantep Üniversitesi camiasında üzüntüyle karşılandı. Gaziantep Üniversitesi yönetimi, Prof. Dr. Büget’in cenaze törenine katılacak öğretim üyeleri için araç tahsis ederken, törene Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun başta olmak üzere çok sayıda üniversite çalışanının katılacağı bildirildi.

Prof. Dr. Uğur Büget’in ölümü nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Kurucu rektörümüz Prof. Dr. Uğur Büget’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren gösterdiği özverili çalışmaları ve verdiği katkılardan dolayı kendisini minnet ve şükranla yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi ve üniversitemiz olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ve tüm üniversite camiasına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

GAÜN Kurucu Rektörü Prof. Dr. Uğur Büget, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi iken, 6 Ağustos 1987’de Gaziantep Üniversitesi’ne kurucu rektör olarak atandı. İki dönem rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Uğur Büget, 5 Haziran 1996’da YÖK Üyeliği ve YÖK Başkan Vekilliği görevinde de bulundu. Prof. Dr. Uğur Büget, bugün öğle namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. HABER MERKEZİ