Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Barajı ve İsale hattının tamamlanmasıyla Gaziantep’in daha kaliteli ve ucuz suya kavuşacağını söyledi.

Şahin, şehrin içmesuyu ihtiyacının yüzde 73’ünün 52 kilometre mesafedeki Kartalkaya Barajı’ndan, yüzde 21’ini 42 kilometre mesafedeki Mizmilli kuyularından ve yüzde 6’sını ise şehir merkezindeki kuyulardan yüksek enerji bedelleri ödenerek karşılandığını vurguladı.

2016 MAYIS'TA TAMAMLANACAK

Şahin, "Proje çalışmaları 2016 yılı mayıs ayında tamamlanacak ve 110 kilometre uzunluğundaki boru hattının inşaatına başlayacağız. Gaziantep’in 2050 yılı içmesuyu planlamamızda temel ilkemiz minimum enerji maliyetiyle vatandaşlarımıza daha kaliteli içmesuyu temini etmek ve bunu kesintisiz bir şekilde sağlamaktır" dedi.

İKİ AŞAMALI PROJE

GASKİ tarafından yürütülen projenin detayları hakkında bilgi veren Şahin, projenin iki aşamadan oluştuğunu dile getirdi. İlk aşamada isale hattının bulunduğunu, bu hattın yaklaşık 110 kilometre olduğunu aktaran Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Projede yapmayı düşündüğümüz regülatör devreye alındığında baraj yapılana kadar enerji masrafımız yüzde 25 mertebesine düşecektir" Projenin Gaziantep’in en önemli vizyon projelerinden biri olduğunun altını çizen Şahin, “Proje tamamlandığında Gaziantepliler hem kaliteli su içecek hem de enerji maliyetlerinin düşmesiyle su fiyatlarınında iyileştirme söz konusu olacaktır”. BÜLTEN