Bakanlıktan, "Havayolu işletmeleri özel hukuk tüzel kişileri olup, serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren işletmelerdir. Bu nedenle uçuş planlamalarına müdahale söz konusu konusu değildir" dedi. Bakanlık, uçuşların da pahalı olmadığını söyledi.

Gökdağ, soru önergesinde hava yolu sefer sayılarının azlığı ve uçak biletlerinin yüksek fiyatın ticari faaliyetleri ve turizmi olumsuz etkilediğini söylemişti. Gökdağ, önergede "GTO'nun ilettiği havayolu ulaşımıyla ilgili talepleri konusunda bir çalışma yapıldı mı ? Bilet fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan ticari işletmeler dikkate alındı mı" diye sordu.

CEVAP GELDİ

Bakanlık ise, Havayolu işletmeleri özel hukuk tüzel kişileri olup, serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren işletmelerdir. Bu nedenle uçuş planlamalarına müdahale söz konusu konusu değildir" dedi. Fiyat konusunda da bilgi veren bakanlık, "Sivil Havacılık genel müdürlüğü tarafından taban tavan ücret uygulaması yapılabilmekte bilet ücretleri ise havayolu işletmeleri tarafından serbest piyasa koşullarına göre belirlenmektedir. Tavan ücvret, yurt içi direk uçuşlarda tek yön ekonomi sınıfı için 352 TL olarak uygulanmaktadır" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT