Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocuklar, uçurtma uçurarak ve oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi.

Medical Park Hastanesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen geleneksel uçurtma şenliğine Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan rütbeli personel ve erler de katıldı. Rüzgarlı havada uçurtmalarını havalandıran lösemi hastası çocuklar, Kolbastı ve Ankara Havası gibi değişik oyunlar oynadı. Lösemi hastası çocukların aileleri de etkinliğe katılıp çocukları ile birlikte uçurtma uçurarak ve oyunlar oynayarak stres attı.

KURUMLARA TEŞEKKÜR

Etkinlikte lösemili hastalara jandarma tarafından balonlar ve jandarma logolu şapkalar dağıtıldı. Etkinlikle alakalı bir açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Özkaya, etkinliğe destek veren kurumlara teşekkürlerini ifade etti. Özkaya’nın ardından konuşan Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Bay ise “5. Pediyatrik Onkoloji Uçurma Şenliğini yapıyoruz. Bu şenliği yapmamızda bize destek olan Medical Park Hastanesi’ne ve İl Jandarma Komutanlığı personeline çok teşekkür ediyoruz. Burada lösemi tedavisi gören hastalarımız bugün uçurtma uçurarak hastalıklarını bir nebze olsun unutmaya çalışıyorlar. Hem çocuklar hem de aileleri hoşça vakit geçiriyorlar. İnşallah seneye daha büyük bir organizasyonda buluşmak istiyoruz” dedi.

TEDAVİ YÖNTEMİ

Lösemili hastalara yönelik olarak düzenlenen uçurtma şenliğinin de bir tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Bay, “Tabi bu da bir tedavi yöntemi. Buna destek tedavisi diyebiliriz. Her şey ilaç değil. Moral desteği çok önemli bu hastalığın iyileşmesinde. Hem ailelere hem de çocuklara çok güzel bir moral desteği olduğunu düşünüyorum. Jandarmanın burada olması da çocuklara ayrı bir neşe kattı. Hep birlikte uçurtma yaptılar; hep birlikte uçurdular” ifadelerini kullandı. BÜLTEN