MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Gaziantep'te FETÖ borsası kuruldu, milyon doları veren tahliye oluyor"iddialarını değerlendirdi. Taşdoğan, "Sayın milletvekili ve başkalarının elinde ne bilgi varsa lütfen savcılıklara versinler, ucu her kime dokunuyorsa, kime dayanıyorsa, nereye kadar gidiyorsa bu konuyla ilgili mücadele yapılmalıdır" dedi. BAŞSAĞLIĞI DİLEDİMHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan,yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında gündeme değerlendirdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taşdoğan, eski Bakan Hasan Celal Güzel’e ve MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı’na rahmet diledi.

MÜCADELE SÜRECEKTaşdoğan, Afrin'in terör örgütünden temizlenmesi için düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda başarı gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını tebrik ettiklerini söyleyerek, terörle mücadeleye desteklerinin süreceğini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 18 Mart da Afrin'i terör örgütünden temizleyerek ilçe merkezine Türk Bayrağı dalgalandırdığını hatırlatan Taşdoğan şunları söyledi:"Afrin'e 18 Mart 2018'de Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü, MHP'nin 12'nci büyük kurultay gününde Türk Bayrağı asılmıştır. Ay-yıldızlı, al bayrağın olduğu her yere vefalı Türk gelmiştir, huzur gelmiştir, güven gelmiştir. Bu zaferden dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını kutluyoruz. Son terörist, Türkiye'yi tehdit eden son alçak gömülünceye kadar terörle mücadeleye desteğimiz devam edecektir. Nereye kadar gidilmesi gerekiyorsa gidilmelidir. Zira Türk'ün istikameti kızıl elmadır. 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyerek akıl tutulması yaşayan Türk Tabipler Birliği'ndeki muhterem şahıslara şunu söylemek isterim. Terör bir halk sağlığı sorunudur. Tedavisi Türk Silahlı Kuvvetleridir. Afrin'de halkın canını, malını, ırzını dolayısı ile sağlığını bozan oradan da Türkiye'ye mikrop saçan teröristler sökülüp atılmıştır." diye konuştu.KANUN İZİN VERSE İSTİFA EDERİMTaşdoğan bir soru üzerine Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı "Savaş halk sağlığı sorunudur" diyerek eleştiren Türk Tabipler Birliği'ne tepki gösterdi. Taşdoğan, "Savaş bir halk sorunudur diyen diyerek akıl tutulması yaşayan Türk Tabipler Birliğindeki şahıslara şunu söylemek isterim. Asıl terör bir halk sağlığı sorunudur. Tedavisi Türk Silahlı Kuvvetleridir. Afrin’de halkın canını malına kastederek dolayısıyla halkın sağlığını bozan, oradan da Türkiye’ye mikrop saçan teröristler sökülüp atılmıştır“ dedi. Taşdoğan, Türk Tabipler Birliğinin üyesi olduğunu belirterek, "Türk Tabipler Birliğine üyeyim. Serbest meslek icra edenler kanunen üye olmak zorunda. Zorlamayla üye ediliyoruz. Sorlamayla üye edildiğimiz bir kurumun yaptığı talihsiz açıklamaları tepkiyle karşılıyoruz. Kanun olmasa istifa ederim" dedi.

NEVRUZ TÜRKTÜRNevruz’un kardeşliğin dirilişi olduğunu ifade eden Taşdoğan, "Nevruz yeni bir gün olduğu kadar, baharın uyanış müjdesi, barış ve kardeşliğin diriliş mevsimidir. Aynı zamanda Türk- İslam alemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşliğin simgesidir. Nevruz Türktür, turandır, heyecandır, hedeftir. Nevruz, Türkiye’nin kardeşlik ve dayanışma güvencesidir" diye konuştu.

BİZDE GELENEK BUTaşdoğan, MHP'nin 12'nci olağan genel kurulunda yeniden Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli ile parti MYK ve MDK üyelerine başarılan diledi. MYK'ya Gaziantep'ten bir ismin girip girmediğiyle ilgili bir soruya ise Taşdoğan şöyle cevap verdi:"MHP'de merkez yönetim ve disiplin kuruluna biz şehirlerine, hemşerilik hukukuna göre değil, liyakatlarına ve genel başkanın çalışma aradaşları olarak değerlendiririz. Bu anlamda MYK üyelerinin hangi şehirden olduğunun önemi yoktur, hepisi bizim dava arkadaşlarımızdır. Kendilerine başarılar diliyoruz. Bizde bir gelenek vardır görev alınmaz verilir" dedi.UCU NEREYE GİDİYORSA MÜCADELE EDİLMELİTaşdoğan, Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Gaziantep'te FETÖ borsası kuruldu, milyon doları veren tahliye oluyor"iddialarını değerlendirdi. Taşdoğan, "Sayın milletvekili ve başkalarının elinde ne bilgi varsa lütfen savcılıklara versinler, ucu her kime dokunuyorsa, nereye kadar gidiyorsa bu konuyla ilgili mücadele yapılmalıdır. Söyledikleri suç duyurusudur, suç duyurusu takibi kamu adına yapılmalıdır. Bunu kamuoyuyla paylaştığı gibi Türk hukukuna güvenerek hukuk adamlarımızın zan altında kalmaması için gerekli yerlerle paylaşmalıdır. Yüce Türk adaleti mutlaka tecelli edecektir. Sorumluluk bunu gerektirir, ellerinde bilgi ve belge varsa sayın milletvekiline rica ediyorum savcılığa versin. Ve ucu her kime gidiyorsa, çünkü tlkemiz 15 Temmuz'da büyük bir belayı atlatmıştır, bu belayla hep beraber mücadele etmeliyiz, ucu her kime gidiyorsa, kime dayanıyorsa yetkili kurumlara verilmelidir" şeklinde konuştu.
Taşdoğan, Kamil Ocak'ın yeriyle ilgili bir soruya da," KamilOcakla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir, memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Meral KINACILAR